Sådan får du adgang til en hjemme-pc via internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Brug af fjernskrivebord på Windows-operativsystemer

1.

Aktivér fjernskrivebord på din hjemme-pc. Windows-operativsystemet skal være Windows XP Professional eller nyere. Fra menuen 'Start' skal du vælge 'Kontrolpanel', derefter 'Ydelse og vedligeholdelse', og derefter 'System'. Vælg Fjern-fanen, og under Fjernadgang skal du kontrollere, at feltet 'Tillad brugere at oprette forbindelse til dette system' er markeret.

2.

Aktiver adgang til computeren via sikkerhedscenter. Fra kontrolpanelet, vælg 'Sikkerhedscenter', og vælg derefter 'Windows Firewall.' Sørg for, at boksen med overskriften 'Tillad undtagelser' ikke er markeret, og vælg fanen 'Undtagelser'. Sørg for at 'Fjernadgang' er markeret.

3.

Find IP-adressen på din tjeneste. Du skal kende IP-adressen, når du forsøger at få adgang til din hjemme-tjeneste fra internettet. Hvis din pc er knyttet direkte til internettet, skal du åbne en kommandoprompt og skrive 'ipconfig' for at få den IP-adressen på din computer.Du kan også få IP-adressen fra en hjemmeside. Sites som www.lelandlouis.com giver din IP-adresse.En tredje måde er at få IP-adressen fra din internetrouter. Hvis du har en router, der forbinder direkte til internettet, skal du åbne en webside til din router og tjekke WAN eller internet-status på routeren. De nøjagtige detaljer og layoutet på disse skærmbilleder varierer afhængigt af routerens fabrikat og model.

4.

Aktivér port viderestilling, hvis du bruger en internetrouter som en firewall (som dig bør). Det nøjagtige format på skærmen varierer afhængigt af routerens model og model. Sørg for, at port 3389 videresendes til din hjemmecomputers private adresse.

5.

Start Remote Desktop-forbindelse på fjerncomputeren ved at vælge 'Start', 'Alle programmer, '' Tilbehør '' Kommunikation 'og derefter' Remote Desktop. ' Skriv i IP-adressen til dit hjemmenetværk i feltet 'Computer'.

6.

Indtast dit hjem brugernavn og adgangskode i log-on til Windows dialog. < /p>

7.

Control din session til enhver tid ved at flytte markøren til den tynde blå linje øverst på skærmen. Dette vil falde ned et kontrolpanel for at lade dig styre din session, herunder logge af fjernsessionen.

8.

9.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at computeren er beskyttet med et godt brugernavn og adgangskode.
  • Sluk porten viderestiller på din router, når denne funktion ikke er i brug.
  • Kontroller din IP-adresse, før du bruger denne funktion, da den offentlige IP-adresse kan ændres.
  • Der er flere måder at få adgang til en hjemme-pc fra internettet. Den, du bruger, afhænger i høj grad af det operativsystem du bruger. Windows-brugere vil sandsynligvis bruge Remote Desktop, hvor som Linux eller Mac-brugere sandsynligvis vil foretrække VNC Viewer. En anden, mere kompleks, men mere komplet metode er at oprette et virtuelt privat netværk (VPN). OpenVPN er et open source-produkt, der gør det muligt for en bruger at oprette en VPN til et hjemmenetværk.