Sådan netværk med crossover kabler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk begge computere. Tilslut den ene ende af crossover-kablet til netværkskortet i den første computer.

2.

Tilslut den anden ende af crossoverkablet til netværkskortet i den anden computer. Det betyder ikke noget, hvilken ende der går ind på hvilken computer. Tænd begge computere.

Klik på 'Start' -menuen på den første computer, højreklik derefter på 'Denne computer' og vælg 'Egenskaber'.

p>

4.

Klik på fanen 'Computer Name'. Klik på knappen 'Skift', og indtast et arbejdsgruppens navn i tekstfeltet 'Arbejdsgruppe:'. Klik på 'OK', og klik derefter på 'OK' igen.

5.

Gentag trin 3 og trin 4 på den anden computer. Sørg for at indtaste det samme arbejdsgruppens navn på begge computere. Genstart begge computere.

6.

Klik på 'Start' -menuen på den første computer, og klik derefter på 'Denne computer'. Klik på linket 'Mine netværkssteder' i venstre side af vinduet.

7.

Klik på linket 'Vis arbejdsgruppe computere' i venstre side af vinduet. Navnet på den anden computer skal være synligt i vinduet med arbejdsgruppecomputeren. Dobbeltklik på navnet på den anden computer for at få adgang til delte filer, mapper og printere.

Hvis du vil kopiere filer eller dele en printer mellem to computere, men du ikke vil købe en router eller skifte, kan du forbinde de to computere med et crossover-kabel. Et crossover-kabel adskiller sig fra en 'straight' eller 'pin' til-pin '-netværkskabel, idet ledningerne inden i kabelafbryderen placeres mellem hver ende, så de modtagende / transmitterende ledninger i kablet er korrekt konfigureret til at forbinde to computere direkte. Et crossover-kabel ser næsten ud som en pin-to -net netværkskabel, men skal have skrivning på det, der angiver, at det er et crossover-kabel.