Sådan sender du e-mail fra Unix-kommandolinjen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en terminal. Fremgangsmåden for dette ændres afhængigt af den version af Unix eller Linux, du bruger, men et link findes normalt i menuen Programmer.

2.

Skriv følgende kommando: < br />


mailx -s 'Dette er emnet.' target.address@my.server.comUdskift emnet citat og adresse med emnet for e-mailen og adressen til modtageren. Tryk på 'Enter'.

3.

Skriv din email, når en blinkende markør vises. Når du er færdig, skriv en enkelt periode ('.') På en tom linje og tryk 'Enter'. Dette indikerer til mailprogrammet, at din email er færdig og klar til at sende.

Tips og advarsler

  • På ethvert punkt i din besked kan du bruge tilde-tasten ('~') for at give kommandoer til programmet. En af de mere almindelige kommandoer er '~ v', som åbner den aktuelle besked i Vi teksteditoren og sender den, når Vi er lukket.
  • I et forsøg på at bekæmpe uopfordrede annoncer og malware er mange e-mail-tjenester accepterer ikke e-mails, der stammer fra IP-adresser, der ikke er kendt for at være tillid til e-mail-servere. Du skal muligvis omdøbe postprogrammet for at omdirigere mailen via SMTP-tjenesten til en betroet e-mail-server.
  • Der er ikke behov for omfangsrige og dyre e-mail-programmer. Unix- og Linux-brugere kan sende e-mails direkte fra terminalen ved hjælp af et program kendt som 'mail'. Bedste af alt, den kommer som standard installeret på næsten Unix-systemer.