Sådan konfigureres Safari Proxies

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Samler følgende: type proxyserver, IP-adressen eller DNS-navnet til serveren og portnummeret. Den person, der har købt et internetabonnement fra en internetudbyder (netværksadministrator), skal kunne give disse oplysninger.

2.

Vælg 'Preferences' under Safari-menuen.

3.

Vælg 'Avanceret'. Fra denne menu vil du kunne konfigurere og indstille dine proxyer.

4.

Klik og vælg en af ​​de angivne proxyindstillinger, der tilbydes. Hver proxyindstilling (web proxy , sikker proxy, FTP proxy, SOCKS proxy eller streaming proxy) er konfigureret på samme måde ved at indtaste webadressen på proxyserveren og portnummeret, der leveres af hjemmesiden. For eksempel til en webproxy-konfiguration skal du indtaste en URL-server, sådan som 'proxy.rice.edu' og dens port, 8080. For en liste over web proxyer, se Ressourcer.

Proxies er sikkerhedsfunktioner, der bruges af computere til at kryptere og skjule din webkommunikation. Hver gang du ser en webside, registrerer siden oplysninger om dig, f.eks. IP-adresse, dato og klokkeslæt, du har besøgt webstedet, samt eventuelle gemte weboplysninger. Med web-baserede proxy'er som dem i Safari kan websider ikke sende dig cookieoplysninger, reklamebannere eller andet potentielt skadeligt indhold. Ifølge Apple kræver 'Safari websider fra en server i stedet for et websted,' beskytter din identitet og giver mulighed for anonymitet, mens du søger på internettet.