Definitioner af en nav-router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

Hubber, routere og switche er alle former for netværkshardware. Ifølge Webopedia, kan et knudepunkt 'sammenlimes et Ethernet-netværkssegment, en switch kan forbinde flere Ethernet-segmenter mere effektivt, og en router kan gøre disse funktioner plus rute' -pakker af internetdata mellem lokalnet og / eller fjernnet.

Funktion

Et hub tjener som forbindelsessted for alle enheder i et netværk, herunder computere, og kopierer forbindelsespakker til hvert forbindelsessted (port). En switch er en netværksenhed, der filtrerer og videresender pakker mellem LAN-segmenter, mens en router forbinder to netværk (typisk et lokalt netværk som et hjemmenetværk og et fjernnetværk som internetudbyderens netværk) for at videresende pakker data mellem netværk.

Overvejelser

Mens hubs, routere og switche kan være separate hardware, serverer moderne routere typisk alle tre funktioner samtidigt. Ethernet-switchen i en bredbåndsrouter tjener som hub, mens routeren leder pakker mellem netværk som sådan som en LAN og en internetudbyder. Hvis en producent mærker en enhed til en 'Hub Router Switch', kan den udføre alle opgaver af hver hardwareenhed.

Fordele

Brugere kan overveje kontakten mere intelligent end navet, fordi navene leder alle data til alle enheder på netværket, mens en switch læser dataene for at bestemme, hvor de skal styre pakken. Routere kan betragtes som de smarteste af alle enheder, fordi de give en brugergrænseflade til at tilpasse routerens indstillinger. Fordi et hub, en router og en switch har tilsvarende funktioner, og nogle gange producenter og teknikere kalder enheder med flere navne, kan nogle computerbrugere være forvirrede over, hvordan de virker, og forskellene mellem dem.