Speed ​​Tests for et netværkskort

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Du kan teste hastigheden på et netværkskort på mange måder. Nogle metoder giver data om kvaliteten af ​​forbindelsen og hastigheden af ​​de mest minutielle dele af netværkstrafik. Andre vil dog give dig et mere makrobillede af din netværkshastighed og internetforbindelse.

Ping

Den første og nemmeste måde at teste hastigheden på dit netværkskort på er at køre en simpel ping-test. Denne test er indbygget i alle moderne operativsystemer og netværkssoftware. Forskellige programmer giver forskellige muligheder, men kerneegenskaber forbliver de samme. Du skal blot indtaste adressen på et netværkskort, du ønsker at pinge, indstille pakkestørrelsen og bestemme, hvor mange pakker der skal sendes. Når testen er færdig, vil du blive præsenteret med den høje, lave og gennemsnitlige rejsetid i millisekunder (ms) og procentdelen af ​​tabte pakker. Alt over 150 ms eller 3\% pakke tab viser, at du har et netværksproblem.

Internetbaseret

Den nemmeste test, der skal køres, er at bruge en af ​​de mange hostede hastighedstests, der er tilgængelige på internettet. To af de mest populære, Speakeasy og Speedtest.net findes i afsnittet Ressource. Du skal bare svinge ved deres websted og klikke på start testknappen efter at have valgt en testserver. Testen tager kun et øjeblik og giver dig oplysninger om din ping til testserveren, uploadhastigheden og downloadhastigheden. Derudover vil dine resultater blive sammenlignet med andre i dit område for at give dig et billede af din relative hastighed i forhold til andre tjenester.

Netværksbaseret

Endelig kan du oprette din egen netværksbaserede hastighedstestserver . Der findes softwarepakker, der kun understøtter Windows og nogle der er cross-platform. For eksempel vil Netio arbejde med Windows, Linux og Mac computere. Du skal blot downloade og installere et af de tilgængelige programmer og køre testen. Dette vil fortælle hastigheden på dit netværkskort inden for rammerne af dit eget netværk uden komplikation af potentielt langsomme servere på internettet.