Sådan laver du et LAN-spilnetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem, hvordan hver computer skal oprette forbindelse til LAN'et. Ethernet er den mest almindelige, hurtigste og mest kompatible løsning, men det er også muligt at oprette et trådløst netværk med WiFi.

2.

Brug en router til fysisk at tilslutte sig netværket, og så meget kabling som nødvendigt for at forbinde alle computere. Den router, du bruger, skal have så mange LAN-porte, da der er computere, der skal sluttes til Ethernet. Hvis nogle eller alle computere i dit LAN bruger WiFi, skal du desuden bruge en trådløs router.

3.

Slut hver computer i LAN til en LAN-port på routeren. De fleste routere har en WAN-port (Wide Area Network) til at forbinde til større netværk som internettet, men en WAN-port kan ikke nemt bruges til at tilføje en ekstra LAN-computer. Hvis nogle af computerne i LAN'et bruger WiFi, skal du sørge for, at de er tilsluttet routerens trådløse netværk. Se afsnittet Ressourcer for et diagram over et typisk hjemme LAN opsætning med kablede og trådløse computere samt en internetforbindelse via WAN-porten.

Aktiver DHCP på din routerens kontrolpanel (ofte tilgængelig via en webbrowser), og konfigurer hver computer i LAN'et til at bruge DHCP til netværk. Kontrollér, at hver computer med succes opnår en IP inden for routers DHCP-område, herunder de trådløse computere.

5.

Kør et spil på alle computere, og prøv at oprette en multiplayer LAN-spil. Hvert spil vil have en lidt anderledes ritual for dette, og forskellige protokoller er nogle gange tilgængelige. Brug oftest TCP / IP- eller IPX-protokollen. En computer betegnes generelt som værten for spillet og andre computere vil deltage, når værten opretter spillet.

Kontrollér din router og hver computer til firewalls, hvis du ikke kan afspille. Deaktiver enten firewalling helt på hver enhed eller åben porte gennem firewalls, som spillet bruger. Forskellige spil kan bruge forskellige porte, så kontakt spildokumenter eller onlinefora for detaljer om dit bestemt spil.

Angiv statiske IP-adresser i stedet for at bruge DHCP til hver computer i LAN'et, hvis deaktivering af firewalls ikke giver dig mulighed for at spille. Efter at have skabt spillet i værtscomputeren, skal du indtaste værtsens IP-adresse i hinanden for at deltage i spillet.

8.

Se dokumentets dokumentation hvis du stadig ikke kan afspille og bruge andre operativsystemsoftwareværktøjer, som ping, for at kontrollere, at netværket er korrekt forbundet.

Tips og advarsler

  • Hvis dit LAN består af kun 2 computere, kan du spare penge ved blot at forbinde dem direkte med et Ethernet-kabel. Men hvis computeren ikke indeholder Auto-MDIX (de fleste moderne computere gør), skal du bruge et specielt Ethernet-kabel kaldet et Ethernet-crossover-kabel.
  • LAN betyder Local Area Network, og refererer til en gruppe af tilsluttede computere, der sædvanligvis adskilles fra hinanden med højst et par hundrede meter. Det er et netværk uafhængigt af internettet, men det kan også være forbundet med internettet. Moderne operativsystemer har i høj grad forenklet processen med netværk med et LAN, og med den rigtige hardware kan ethvert kompatibelt spil nydes på tværs af et LAN med minimal brugeropsætning.