Sådan opsættes Wake On LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd din computer. Tryk på knappen, der er angivet på skærmen, for at få adgang til BIOS.

2.

Find indstillingerne for strømstyring i BIOS. Aktivér indstillingen 'Wake on lan' eller 'Power on by pci device'. Gem indstillingerne og afslut.

3.

Start computeren og højreklik på 'Computer' eller 'Min computer' i menuen Start. Vælg 'Egenskaber'. Åbn 'Enhedshåndtering.' Dette link kan være under fanen 'Hardware'.

4.

Klik på pilen til venstre for 'Netværksadaptere.' Højreklik på navnet på netværksadapteren, der forbinder din computer med internettet. Vælg 'Egenskaber'.

5.

Klik på fanen 'Avanceret' og rul ned for at finde indstillingen 'Wake from shutdown' i listen. Indstil værdien til 'Til' ved hjælp af rullemenuen til højre.

6.

Indstil værdien for indstillingen 'Wake-Up' i listen på venstre, denne gang til 'Magic pakke.' Klik på 'OK' for at gemme indstillingerne.

7.

Hent programmet 'Magic Packet Sender.' (Se Ressourcer.) Dette program bruges på en lokal computer til at sende pakker til den eksterne computer, der tænder den.

8.

Åbn startmenuen på fjerncomputeren , udvid 'Tilbehør' og klik på 'Kommandoprompt.' Indtast kommandoen 'ipconfig / all.' Indtast den angivne MAC-adresse på fjerncomputeren i programmet 'Magic Packet Sender'.

9.

Luk computeren og åbner Magic Packet Sender på din lokale computer. Indtast de ønskede oplysninger og tryk på 'Send'. Fjerncomputeren skal tænde.

Opsætning af wake on LAN sparer penge på elektricitet, men giver dig stadig mulighed for fjernadgang til din computer, når du skal bruge den. Hvis du kun har brug for at bruge en fjerncomputer lejlighedsvis, er det fornuftigt at kun få det tændt, mens du har adgang til det. Dette er muligt ved at bruge en funktion i nyere computere, som er indstillet i BIOS for at aktivere computeren til at blive tændt over et netværk. At forlade en computer hele tiden kan være spildende, så det er en god løsning.