IP PBX Information

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Mediestrømstyring

I internettet gennemføres realtidstrafik i mediestrømme. Disse er forbindelser mellem endepunkter, der udveksler tale- og videoinformation. PBX'en bruger skiftekontrolprotokoller til at etablere, styre og rydde forbindelserne. Media streamene skal muligvis oversættes til forskellige formater i en medie gateway.

Session Initiation Protocol

SIP etablerer en forbindelse, når den ene ende sender en invitationspakke til at starte opkaldet. Da fjernt endepunkt kun er kendt ved telefonnummer eller navn, sendes invitationspakken til PBX, som vil finde den korrekte IP-adresse for opkaldet. PBX'en lærer om endepunkter på netværket, når de registrerer deres adresse hos PBX'en.

MeGaCo

Afbryderen kan bruge Media Gateway Control-protokollen eller MeGaCo til at skifte mediestream via en gateway, hvis formatet af mediestrømmen skal oversættes. MeGaCo er også kendt som H.248. En IP PBX er en software switch, der styrer strømmen af ​​mediestrømme ved hjælp af en IP switching protokol. Der er to IP switching protokoller. H.323 blev indført af ITU, men den er siden blevet erstattet af SIP eller Session Initiation Protocol.