Sådan oprettes en mailserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

På din Windows-server skal du åbne programmet 'Administrer dit server' fra menuen Start.

2.

Klik på 'Tilføj eller Fjern en rolle 'og' Næste '. Vælg 'Mail Server (pop3, smtp)' i listen og klik på 'Næste'.

3.

Vælg enten godkendelsesmetode fra rullemenuen, og indtast derefter den fulde domænenavn til modtagelse af posten i tekstfeltet. Klik på 'Næste' to gange for at køre installationsprogrammet.

4.

Indsæt installationsdisken for din version af Windows-serveren, hvis du bliver bedt om det, og tryk på 'OK'. Klik på 'Afslut', når installationen er færdig.

5.

Konfigurer postserveren ved at klikke på 'Administrer denne mailserver' i 'Administrer din server' -programmet. Tryk på ikonet '+' til venstre for servernavnet.

6.

Opret en postkasse ved at højreklikke på domænenavnet og vælge 'Ny' og 'Postkasse'. Indtast et navn og et kodeord, der opfylder de mindste adgangskrav til serverens politik.

Oprettelse af en mail server kan tillade medarbejdere i en virksomhed at kommunikere effektivt og med registreringer af deres samtaler. At være i stand til at installere og konfigurere en mail server er en vigtig færdighed for netværksadministratorer og andre it-arbejdere. Det er en af ​​de roller, som en Windows-server kan tildeles. Oprettelse af serveren kræver en virtuel eller fysisk server med opbevaring til at holde meddelelser og vedhæftede filer. Du skal holde serveren opdateret og have nogle retningslinjer for e-mail-brugerne for at opretholde sikkerheden efter installationen.