Sådan udgives en ekstern server genstart

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' knappen på din lokale maskine. Indtast 'cmd' i søgefeltet. Tryk på 'Enter' for at åbne din Windows-kommandolinje.

2.

Indtast 'shutdown /?' for at få vist en liste over valgmuligheder og syntaxkommandoer relateret til nedlukningsprogrammet. Dette viser, hvordan du lukker, genstarter og lukker programmer på din netværksserver.

3.

Indtast følgende kommando for at genstarte din netværksserver:shutdown --m \\ servernavn - r --fUdskift 'servernavn' med navnet på din netværksserver. 'R' -knappen fortæller serveren at genstarte i stedet for blot at lukke ned.

Indtast serverens brugernavn og adgangskode. Dette kræves kun, hvis du genstarter maskinen, og du er ikke logget ind som en domæneadministrator. Afbrydelsesværktøjet giver feedback og fortæller, at serveren har genstartet.

Efter installation af kritiske opdateringer eller hotfixes skal du genstarte netværksserveren. Windows-operativsystemet har et shut-down-værktøj, der giver dig mulighed for at genstarte en netværksserver ved hjælp af en kommandolinje. Kommandoen kan kun udføres af en Windows-netværksadministrator, og du kan bruge den til at genstarte klientmaskiner på netværket. Dette er en fordel for administratorer, der hurtigt skal genstarte netværksserveren og ikke have de grafiske grænsefladeværktøjer installeret på den lokale maskine.