Sådan deltager du i en arbejdsgruppe fra en MacBook

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på ikonet 'Finder' i Mac OS X Dock'en nederst på Macbooks hovedskærm.

2.

Find den Windows-computer, hvis arbejdsgruppe du vil deltage i. Sommetider vil det blive opført som navnet på computeren og andre gange vil det blot sige 'WORKGROUP' i alle caps. Klik på elementet, og et billede af en computer vises i den næste kolonne.

3.

Klik på knappen 'Connect as' under computerbilledet. Vent et par sekunder og indtast brugernavnet og adgangskoden til den computer, du er eller du bliver bedt om at indtaste brugernavn og adgangskode til den specifikke arbejdsgruppe.

Tips og advarsler

  • For at blive medlem af en arbejdsgruppe skal være forbundet til lokalnetværket enten via en kablet forbindelse eller en trådløs forbindelse til en router, som arbejdsgruppen computer er tilsluttet.
  • Arbejdsgrupper er i det væsentlige peer-to-peer-netværk, der gør det muligt for computere at oprette forbindelse til andre computere med det formål at dele mapper og filer. Mens de fleste Macbooks kører på deres egne operativsystemer, der adskiller sig fra Windows, kan de tilslutte Windows-baserede arbejdsgrupper til filadgang og deling. Det skal bemærkes, at arbejdsgruppen adgang bestemmes af Windows-arbejdsgruppe computerbrugere, der måske eller ikke har tilladt adgang til filer.