Sådan finder du adgangskoden til et trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kontrol af din router

1.

Find din trådløse router. Det ligner et modem og findes normalt i nærheden af ​​din computer eller internetkabler.

2.

Se på bagsiden af ​​den trådløse router.

3.

Kontroller, om der er en 'adgangskode' eller 'trådløs nøgle', der er skrevet ned af producenten. Hvis du ikke kan se dit kodeord, skal du fortsætte med sektion 2.

Fabrikantens standardadgangskode

1.

Tilslut bagsiden af ​​din trådløse router til bagsiden af din computer ved hjælp af et Ethernet-kabel. Kablet skal indsættes i Ethernet-portene, der ligner en telefonport.

2.

Åbn en webbrowser, f.eks. Explorer eller Mozilla Firefox.

3.

Find din routerens IP-adresse og skriv den ind i adresselinjen i din webbrowser. Kontakt din trådløse routerens fabrikant, hvis du ikke kender sin IP-adresse.

4.

Indtast routerns loginoplysninger. Se 'Regeringssikkerhed: Standardlogins og adgangskoder til netværksenheder' for at finde din router s standard loginoplysninger.

5.

Klik på 'Trådløse indstillinger' og fortsæt til 'Sikkerhed Indstillinger. 'Indtast din nye trådløse adgangskode, og klik på' Gem 'eller' Anvend '.

Nulstil routerns adgangskode

1.

Afbryd forbindelsen trådløse routerens vekselstrømsadapter.

Find den forsænkede knap, der er markeret med 'Nulstil' på bagsiden af ​​din router. Tryk og hold knappen inde med en papirclips eller -stift.

3.

Tilslut vekselstrømsadapteren til den trådløse router ved at trykke på 'Reset' -knappen. Vent endnu 20 sekunder, indtil 'Test' -lyset eller alle lysene begynder at flash.

4.

Tillad den trådløse router at genstarte fuldt ud.

5.

Indtast routerns standardadgangskode . Se 'Regeringssikkerhed: Standardlogins og adgangskoder til netværksenheder' for en liste over alle standardrouterlogins og adgangskoder fra fabrikanten.

Internettet spiller en stor rolle i vores daglige liv. De fleste routere har indbygget sikkerhed designet til at beskytte os og vores data. Et sikret netværk, der er passwordbeskyttet, er den første metode til forsvar mod uønskede brugere. Der er tre måder at opdage din trådløse routerens adgangskode på.