Sådan kortes et drev på en Vista-bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut computeren til netværket enten trådløst eller ved at tilslutte et kabel og logge på.

2.

Klik på 'Start' -knappen, den cirkulære knap med et flag-lignende Windows-logo i nederste venstre hjørne af skærmen. Vælg 'Computer' ved at klikke på den i menudialogboksen, der vises. Dette punkt er i højre side af dialogboksen.

3.

Klik på 'Map Network Drive' i vinduet, der vises. Du finder den på en vandret bjælke til højre for valgmærkningen 'Organiser' og 'Visninger.'

4.

Vælg et bogstav for at tildele drevet fra drop- downlist, som 'K.' Drevbogstaver, der allerede er i brug, vil ikke blive vist på listen.

5.

Gennemse netværket for at finde den computer eller det drev, du ønsker adgang til, ved at klikke på ' Gennemse '-knappen og navigere til det rigtige sted. Alternativt kan du bare skrive netværksadressen til drevet (en række tegn som' \\ Joe\_PC \ shared\_drive ') i det medfølgende rum. Sørg for, at der er en check Marker i feltet 'Opret forbindelse ved logon.'

6.

Klik på 'Afslut' -knappen nederst til højre på skærmen. Kontroller skærmen 'Computer' for at sikre, at

Tips og advarsler

  • Du skal have en login og adgangskode til netværket og fjerncomputeren, eller du vil ikke kunne adgang til filer og programmer på det kortlagte drev.
  • Under Windows Vista kommer bærbare computere og stationære computere med peger til deres interne harddiske, cd-rom eller dvd'er og spor til tilslutning af flytbare medier som hukommelseskort og flashdrev. Hvis din computer er tilsluttet et netværk, kan du også udnytte lagerplads og programmer på andre computere på netværket. Dette kan kun ske, hvis diskenheden af ​​interesse er blevet identificeret eller kortlagt til din computers operativsystem.