Sådan overvåger hvilke brugere der får adgang til en delt mappe

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log ind på den Windows-maskine, der er vært for den delte fil ved hjælp af administratornavnet og adgangskoden. Et brugernavn med administrative rettigheder giver adgang til revisionsindstillinger.

2.

Dobbeltklik på ikonet 'Computer' på skrivebordet. Højreklik på 'C' -drevet eller det drev, der indeholder den mappe, du vil logge på. Vælg 'Egenskaber'. Dette åbner et konfigurationsvindue.

3.

Klik på fanen 'Sikkerhed'. Klik på knappen 'Avanceret' i denne fane. Dette viser flere andre faner til at logge brugeradgang til mappen. Klik på fanen 'Revision'.

4.

Klik på knappen 'Tilføj'. Vælg de brugere, du vil logge på, når de får adgang til mappen. Vælg 'Alle' for at logge alle adgang til mappen.

5.

Klik på 'OK' for at gemme indstillingerne. Klik på 'OK' i hovedvinduet for at afslutte revisionsindstillingerne.

Logning af delte mapper på dit Windows-netværk hjælper dig med at identificere, hvornår brugerne har adgang til filer på et sikkert sted. Windows-netværksarkitekturen giver dig mulighed for at revidere og logge brugere, der læser, skriver og redigerer filerne i den delte mappe. Dette er gavnligt, når du har følsomme filer, hvor kun få brugere skal have adgang. Det identificerer, om en uautoriseret person har fået adgang til din delte filmappe, og du kan bruge logfilerne til at blokere fremtidig adgang.