Sådan testes internetforbindelsesbåndbredde

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Planlæg en morgen, eftermiddag og aften tid for at teste din båndbredde. Afhængigt af din udbyder kan din internethastighed variere betydeligt på forskellige tidspunkter af dagen. Du er bedst af at teste flere gange for at sikre, at hastigheden udfører på lovede niveauer til enhver tid.

2.

Åbn et nyt browservindue ud for denne og gå til et speed test site, såsom Speakeasy.net eller Bandwidthplace.com (se 'Ressourcer').

3.

Indtast din placering eller internetudbyder, hvis du bliver spurgt. Derefter skal du køre testen og vente på resultaterne. Det skal tage 10-20 sekunder at fuldføre.

4. Sammenlign resultaterne af din hastighedstest kørsel på alle forskellige tidspunkter til den minimale båndbredde, som din udbyder lovede. Du kan overveje at kontakte din udbyder for en serviceaftale, hvis hastighedstestene kommer op langsomt.

Båndbredde defineres som mængden af ​​data, der kan overføres over en fysisk kommunikationslinie i en given tid. Internet båndbredde måles normalt i kilobytes eller megabyte pr. Sekund. Du betaler gode penge til den båndbredde, du modtager fra din internetudbyder. Som sådan skal du af og til teste din båndbredde for at sikre, at du modtager så meget din udbyder annonceret. Der er flere muligheder for test af båndbredde.