Sådan deler du en kabelmodemforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut den ene ende af det første Ethernet-kabel til computernetværksadapteren. Tilslut den anden ende af dette kabel til port 2 på routeren.

2.

Slut den ene ende af det andet Ethernet-kabel til 'computer' -porten på kabelmodemet. Tilslut den anden ende af Ethernet-kablet til 'Uplink' eller 'WLAN' -porten på routeren.

3.

Tænd for computeren, og indsæt routerdisplay-cd'en. Kør installationsprogrammet. Når du bliver bedt om det, skal du indtaste routerns brugernavn og adgangskode (se 'Tips'). Gå gennem installationsprogrammet, og klik derefter på 'Afslut', når installationsprogrammet er færdig med at køre.

4.

Åbn et webbrowservindue. Indtast et websted i adresselinjen (f.eks. Www.yahoo.com eller www.cuil.com). Hvis webbrowseren ikke viser websiden, skal du kontrollere Ethernet-kabelforbindelserne og kontrollere, at disse forbindelser er tætte.

Tips og advarsler

  • De fleste, men ikke alle, bruger routere 'admin' som både brugernavn og adgangskode. Se dokumentationen, der fulgte med den trådløse router, for det korrekte router brugernavn og adgangskode.
  • Mange bredbåndsinternetudbydere tilbyder et modem med en enkelt netværksport. For familier eller virksomheder med flere computere gør dette det svært at dele internetforbindelsen. En simpel måde at dele en enkelt DSL-, satellit- eller kabel-internetforbindelse på er at bruge en trådløs router. Det vil gøre det muligt for flere computere at oprette forbindelse til internettet enten trådløst eller ved hardwire-forbindelse til en af ​​routerens porte.