Sådan får du WiFi på en computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, om din computer har et internt WiFi-kort. Næsten alle computere, der er lavet siden 2005, gør det, og du kan tjekke for at se, om din computer gør det ved at gennemgå den manuelle og udvalgte dokumentation, der fulgte med din computer. Hvis du har et WiFi-kort, skal du ikke bruge andre enheder eller værktøjer til at få adgang til et WiFi-netværk.

2.

Tilslut en USB-baseret WiFi dongle til din computer, hvis du mangler et internt WiFi-kort. Denne dongle er et lille stykke hardware, der plugger direkte ind i USB-porten på forsiden, bagsiden eller siden af ​​din bærbare computer eller desktop, afhængigt af dets design.

3.

Vent til din computer for at opdage den nye WiFi dongle som hardware. Det tager et øjeblik, men du får en besked på skærmen. Det kan være nødvendigt at genstarte din computer efter først at have plugget ind donglen for første gang.

4.

Find det trådløse ikon på computerens skrivebordsområde og klik på det . Dette ikon vil være på højre side af den nederste værktøjslinje eller i samme position på den øverste værktøjslinje på henholdsvis en Windows og Mac-maskine.

5.

Klik på det ønskede trådløse netværk fra den tilgængelige netværksliste, der falder ned, efter at du har klikket på det trådløse ikon. Der vil sandsynligvis være et antal netværk opført, og alle disse er inden for rækkevidden af ​​dit interne WiFi-kort eller USB-dongle. åbne, offentlige WiFi-netværk, fordi du ikke har adgang til adgangskodebeskyttede, medmindre du samler adgangskoden fra netværksadministratoren.

6.

Vent et øjeblik efter at du har klikket på navnet på dit trådløse netværk efter eget valg. Du vil se det trådløse ikon blive aktivt og præsentere en læsning om, hvor stærk et trådløst signal du modtager fra det valgte netværk. Du kan også modtage en statusmeddelelse i Windows, der gør dig opmærksom på, at du har sluttet sig til et netværk. Du har nu WiFi på din computer og kan surfe på internettet trådløst til din bekvemmelighed.

At få WiFi på en computer er ikke et alt for vanskelig forslag, og du kan håndtere proceduren i dit hjem eller kontor uden hjælp fra en computer tekniker og uden nogen tidligere ekspertise eller erfaring med at få adgang til trådløse netværk. Indsamling af en liste over komplicerede enheder er heller ikke nødvendigvis, da du kun har brug for en WiFi-kort-aktiveret computer eller en USB WiFi-dongle-vedhæftning til din maskine for at modtage et WiFi-signal. Når du har et af disse to opsætninger, skal du tilslutte et WiFi-netværk er en hurtig procedure.