Sådan konfigureres en Wi-Fi-router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut Wi-Fi-router til dit bredbåndsmodem. Tag dit Ethernet-kabel og sæt den ene ende på bagsiden af ​​Wi-Fi-routeren via Ethernet-porten.

2.

Slut den anden ende af Ethernet-kablet til bagsiden af bredbåndsmodemet.

Træk modemet ud af strømkilden, og sæt det i igen. Dette vil gøre det muligt at genstarte og omkonfigurere sig nu, da den er tilsluttet trådløse router.

Se gennem din trådløse router's officielle manual for at finde to vigtige informationstyper. Det første stykke information du skal finde er webadressen leveret af routerproducenten. Den anden information du skal bruge er standardadgangskoden, der skal bruges på den angivne webadresse. Du skal notere begge disse.

5.

p> Opsæt din webbrowser på din computer. Indtast webadressen fra manualen til adressefeltet ved hjælp af tastaturet. Når du bliver bedt om det, skal du også indtaste standardadgangskoden fra manualen.

6.

Vælg en moniker til din w irrelevant netværk. Navnet på netværket er helt vilkårlig, så vælg det, du vil.

7.

Vælg en krypteringsmetode for netværket, hvis du vil have adgangskodebeskyttelse. Du kan vælge mellem 'WEP' eller 'WPA', selv om WPA er det bedre valg, fordi det er en krypteringsmetode, som blev udviklet senere end WEP og er overlegen i design.

p> Vælg en adgangskode til dit netværk, hvis du har valgt at beskytte det med adgangskoden. Klik på 'Anvend'.

9.

Find det trådløse ikon på din computer. I Microsoft Windows vises dette ikon på højre side af skrivebordets nederste linje. I OS X til Mac er dette ikon på højre side af den øverste værktøjslinje.

10.

Klik på ikonet. En liste over tilgængelige Wi-Fi-netværk inden for rækkevidde vises. Vælg navnet på det trådløse netværk, du netop har oprettet. Du vil nu blive tilsluttet trådløst til internettet via din fuldt konfigurerede Wi-Fi-router.

Wi-Fi-forbindelser giver dig mulighed for at surfe internettet på computere i dit hjem eller kontor trådløst. Dette giver en meget større breddegrad, når du planlægger, hvor du skal tilslutte computeren. Disse forbindelser kræver en korrekt konfigureret Wi-Fi-router, men du kan håndtere konfigurationen selv, selvom du aldrig har brugt en router tidligere. Alt du behøver er routeren, routeren's manual, et bredbåndsmodem og et ethernet-kabel.