Sådan laver du et blog-feed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

RSS Builder

1.

Download RSS Builder på Sourceforge.net. Dette er et gratis program, der gør det muligt for dig at lave et RSS-feed uden at lære kodningssprog.

2.

Åbn RSS Builder på din computer. På venstre side vil du se plads til at indtaste oplysninger om hjemmesider, du gerne vil medtage i dit RSS-feed, såsom titel, ophavsret, sprog, webmasterens navn og webadressen på selve webstedet. Indtast disse oplysninger for første side på dit RSS-feed.

3.

Klik på knappen øverst til venstre over 'Emne Titel.' Til højre for denne knap vil være det samme symbol med en X gennem den, en med en pil over den og en med en pil under den. Du kan bruge disse til at flytte feed-URL'erne op eller ned.

4.

Klik på hver RSS foder element. Udfyld titlen på websiden, link til det specifikke blogindlæg, link til kommentarerne og forfatterens e-mail-adresse.

5.

Tryk på det orange 'floppy disk' ikon øverst til venstre i programmet, når du er klar til at gemme. Dette gemmer dit projekt som et XML-dokument, som kan uploades direkte til din hjemmeside og bruges som et feed.

Toucan Multimedia

1.

Go til toucanmultimedia.com. Indtast navnet på dit blogfeed, dit websteds webadresse, en beskrivelse af dit feed og hvor mange elementer der er på dit feed. Du kan desuden indtaste sproget, ophavsretsdatoen, kategoridato, når foderet blev offentliggjort, og når det blev sidst opdateret.

2.

Tryk på 'Send'. Indtast den første genstands titel, link og en kort beskrivelse, hvis du ønsker det.

3.

Klik på 'Send' igen. Kopier og indsæt den kode, du har genereret i et HTML-editor.

4.

Gem RSS-feed som en fil med en .xml-udvidelse og upload til din webserver.

Feedmarklet.com

1.

Deaktiver popup-blokkere, du måtte have, og surf derefter til feedmarklet.com og indtast en titel for din blogs feed.

2.

Klik på linket, der siger 'Tilføj denne side til: navnet på dit blogfeed' og træk det til din bogmærkebjælke.

3.

Skriv '+ tilføj' (ingen citater) og navnet på dit blog-feed, når spørgsmålet 'Skriv et navn til dette bogmærke' kommer op. Hold vinduet feedmarklet.com åbent, og åbn en anden browser vindue.

4.

Naviger til de sider, du vil tilføje til dit blogfeed i et andet browservindue. Klik på det bogmærke, du lige har tilføjet. med titlen på den side, du tilføjer, og URL'en. Du kan indtaste en kort oversigt, hvis du vil, og derefter klikke på 'Tilføj vare til feed'. Gentag med alle linkene i dit blogfeed.

5.

Klik tilbage t o din feedmarklet.com side Tryk på linket under tekstfeltet, der siger feed: navnet på dit feed. Alle de links, du har tilføjet, skal være der. Hvis ikke, tryk på opdater. Klik på 'se som RSS' for at gøre det til et RSS-feed og give den webadresse, der vises på værktøjslinjen, til dine blog-tilhængere. De kan derefter klikke på 'Tilmeld nu' for at følge dine opdateringer med det samme.

RSS står for Really Simple Syndication og er vant til at opdatere dem, der gerne vil følge din blog om, hvilke emner du diskuterer, og når du har postet noget nyt. Brugere kan simpelthen abonnere på dit RSS-feed for at blive underrettet straks, når noget ændres. Disse feeds kan gøres ganske let og placeres på nogen af ​​dine hjemmesider, hvor dit publikum kan nås. Du behøver ikke engang at kende et kodningssprog for at kunne opdatere dit publikum med det samme.