Sådan opbygger du en WiFi-forbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indstil din trådløse router og bredbåndsmodem i nærheden af ​​hinanden. De skal være tæt nok, at dit Ethernet-kabel kan strække sig mellem dem.

2.

Afbryd modemet fra strømkilden, hvis det er tilsluttet.

3.

Opret forbindelse mellem modem og router. Slut den ene ende af ethernet-kablet til modemets bagside via ethernetporten der. Denne port ser stort set ud som en overdimensioneret telefonkabel vægstik. Tilslut den anden ende af ethernet-kablet bag på routeren via dets ethernet-port.

4.

Start webbrowseren på din computer.

5. Find to vigtige oplysninger om siderne i din router's manual. Den første er den specielle webadresse eller webadresse, der bruges til at konfigurere din WiFi-forbindelse. forudindstillet adgangskode til din router, der skal indtastes for at etablere dine indstillinger.

6.

Skriv webadressen i webadressefeltet øverst i din webbrowser. 'Enter' på tastaturet.

7.

Indtast adgangskoden i dialogboksen til adgangskode, der vises på hjemmesiden.

8.

Vælg et trådløst navn eller 'SSID' til din nye WiFi-forbindelse. Dette navn kan være hvad du ønsker.

9.

Vælg enten 'WEP' eller 'WPA' -sikkerhedskryptering til din WiFi-forbindelse. Mens du ikke behøver at beskytte dit netværk med adgangskode, anbefales det. Dette vil holde andre fra at stjæle din båndbredde. 'WPA' er den foretrukne krypteringstype, fordi den er en nyere, overlegen krypteringstype.

10.

Vælg et kodeord, du vælger til dit netværk, hvis du krypterede din WiFi-forbindelse .

11.

Klik på det trådløse ikon på din computer for at slutte dig til din nye WiFi-forbindelse. I Windows kan du finde denne ikon i højre halvdel af værktøjslinjen nederst på skærmen. På en Mac vil dette ikon være øverst på værktøjslinjens højre side.

12.

Vælg din nye WiFi-forbindelse fra listen. Opsætning er gennemført.

En WiFi-forbindelse giver en trådløs bredbåndsforbindelse til internettet til ethvert antal desktops eller bærbare computere i dit hjem eller kontor. WiFi-forbindelsen kan endda være passwordbeskyttet for sikkerhed, hvis du vælger. Heldigvis kræver opbygningen af ​​forbindelsen kun et bredbånds modem, WiFi-router og ethernet-kabel. Bortset fra disse enheder behøver du kun routerens manual til hånden. Der kræves ingen værktøjer, og du behøver ikke have tidligere erfaring med at opbygge WiFi-forbindelser eller netværk computere.