Sådan opretter du forbindelse til et fjernt skrivebord via en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn vinduet 'Systemegenskaber' for den computer, du vil oprette forbindelse til eksternt. Dette kan du få adgang til ved at klikke på 'Start menu', højreklik på 'Denne computer' og vælge 'Egenskaber'.

2.

Gå til fanen 'Fjern'. Sørg for, at afkrydsningsfeltet ud for 'Aktivér fjernskrivebord på denne computer' er markeret.

3.

Tilføj eventuelle brugere, som du vil have tilladelse til at oprette forbindelse til computeren eksternt til listen over fjernbrugere på skrivebordet. Klik på 'OK' for at gemme indstillingerne og lukke vinduet.

4.

Åbn 'Kontrolpanel' og gå til siden for netværksadapterindstillinger. Indstil netværksadapteren, der forbinder computeren til internettet for at få en statisk IP-adresse ved at højreklikke på den og vælge egenskaber.

5.

Klik på 'Internet Protocol 4 TCP / IP) 'og vælg' Egenskaber '. Klik på knappen ved siden af ​​'Brug denne adresse'. Brug en tilgængelig IP-adresse og indstil gatewayen og DNS'en til routerns IP-adresse. Klik på 'OK' i det åbne vindue for at gemme.

6.

Åbn din internet browser og indtast IP-adressen til din router. Indtast brugernavn og adgangskode til konfigurationssiden.

7.

Find siden for indstilling af portvideresendelse / portudløsing. Opret en ny port viderestilling begivenhed til port nummer 3389, som er porten bruges af fjernbetjening. Indstil IP-adressen til den samme adresse du indstiller til computeren.

8.

Optag ekstern IP-adresse fra routeren. Indtast denne adresse i fjernbetjeningsklientprogrammet på en anden computer. Klik på 'Connect' og indtast brugernavnet og adgangskoden til en konto med tilladelse til at oprette forbindelsen, når du bliver bedt om det.

Netværksadministratorer såvel som brugere af hjemmecomputere kan drage fordel af brugen af ​​et fjernt skrivebord. Dette program giver folk mulighed for at bruge en computer på afstand i en lignende grænseflade til den, de bruger på deres normale computer. Forskellen er, at de kan få adgang til filer og dokumenter, de har brug for, når de er væk fra deres computer via internettet. Tilslutning til fjernbetjening via en router kræver, at nogle indstillinger ændres på routeren.