Sådan tilføjes Macbook-bruger til netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilføj Macbook-bruger til computer

1.

Klik på Apple-ikonet, derefter 'Systemindstillinger' og derefter 'Konti'.

2.

Klik på + -ikonet nederst til venstre på skærmen for at tilføje en ny konto. Hvis der er et billede af en lås nær dette ikon, skal du klikke på låsen og indtaste dit nuværende brugernavn og adgangskode, før du kan tilføje en ny konto.

3.

Type i et brugernavn og adgangskode til den nye konto. Du kan også opdatere præferencer for hvilke funktioner du vil have adgang til.

4.

Klik på 'Opret konto' og en ny konto oprettes.

Tilføj Macbook-bruger til Windows-netværk

1.

Log på din foretrukne Macbook-brugerkonto.

2.

Aktiver delingsindstillingen. Før du kan tilføje din Mac til dit Windows-netværk, skal du aktivere deling. Klik på Apple-ikonet, derefter 'Systemindstillinger' og derefter 'Deling', som er under internettet og Trådløs sektion.

3.

Vælg afkrydsningsfeltet 'Fildeling'. Marker afkrydsningsfeltet ud for 'Fildeling' for at aktivere det. Klik på 'Indstillinger' og derefter 'Del filer og mapper ved hjælp af SMB, 'derefter' Done. '

4.

Marker afkrydsningsfeltet' Windows Sharing '. Hvis du har en indstilling, der siger' Windows Sharing ', skal du vælge det og klik på 'Konti'. Vælg de konti, du vil bruge til at oprette forbindelse til netværket, og klik derefter på 'Udført.'

5.

Konfigurer arbejdsgruppen på din Mac ved at klikke på 'Netværk' ikon unde r system præferencer. Vælg den korrekte netværksadapter, klik på 'Avanceret' og derefter 'WINS'. Skriv et navn i feltet 'Arbejdsgruppe', klik på 'OK'.

6.

Få adgang til dine filer. Du bør nu kunne dele filer og drev mellem dine Mac- og Windows-systemer.

Tips og advarsler

  • Trin 4 under afsnit 2 gælder kun hvis du bruger Mac OS Tiger.
  • Hvis du har problemer med at dele mellem computere, skal du kontrollere dine firewallindstillinger på din Mac og dine Windows-systemer. Du vil have adgang til indstillingerne, og sørg for, at deling er aktiveret.
  • Tilføjelse af en ny bruger til din Macbook er en god idé, hvis du deler din computer. Dette gør det muligt for hver person at have et særskilt sted for hans eller hendes personlige filer. Denne funktion kan også bruges, hvis du vil have separate konti for forretningsmæssige og personlige ressourcer. Du kan dele filer mellem din Macbook og dit Windows-netværk ved at udføre nogle få trin.