VoIP u0026 RTP-protokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  VoIP eller Voice over Internet Protocol er en signalstandard, der bruges til at konvertere menneskelig tale, hvilket er et analogt signal til et digitalt signal. Signalet sendes derefter over internettet. Dette kan reducere omkostningerne for virksomheder, hvis de har en internetforbindelse, fordi de kan bruge den samme forbindelse, ikke kun til dataoverførsler, men også til stemmeoverførsler.

RTP

Real-Time Transport Protocol (RTP) letter data i realtid overførsel. RTP er et sæt regler, der bruges til at overføre data mellem computere eller enheder, i dette tilfælde internet-telefonenheder. Det gør det muligt for VoIP-kommunikation at sende data via to porte i realtid til kommunikation. En port er til mediestrømmen og en til kontrol. Kontrolprotokollen er RTCP.

UDP

RTP arbejder side om side med signalet i brugerdatagramprotokollen for at bære telefonens besked. VoIP-kommunikation bruger UDP, fordi det hurtigt overfører data. Først sker en konvertering af taledata fra et analogt (tale) signal til digitale pakker. Derefter inkorporerer RTP-protokollen datapakkerne i dets format. RTP-pakkerne omdannes til UDP-pakkerne. De overføres derefter til modtagerenheden eller computeren.

RTCP

RTP fungerer sammen med UDP og også med RTP Control Protocol. RTP bærer mediestrømmene, såsom lyd og video og andre out-of-band-signalhændelser, som e-mail, giver RTCP mulighed for at overvåge transmissionsoperationen og statistikken plus kvaliteten af ​​serviceoplysninger (QoS).

RSVP

Resource Reservation Protocol, RSVP, er en VoIP-signalprotokol, der kræver en vis mængde båndbredde på hvert netværks hop, der understøtter det. Denne tilgang sikrer, at en vært vil modtage en bestemt mængde båndbredde fra netværket for at understøtte datastrømmen. Dette er ellers kendt som kvalitet af service, QOS. RSVP foretager reservationsanmodningen via netværket. Ved hvert hop bruger netværket RSVP til at bære strømmen; det gør en ressource reservation for voice stream. Dette garanterer en vis mængde båndbredde på systemet, så kvaliteten af ​​tjenesten, f.eks. Signalets kvalitet, fortsætter med afbrydelse, jitter eller forsinkelse.

H.323 Signalprotokol

H.323 er en anden protokol den giver grundlag for video-, lyd- og datakommunikation på tværs af IP-baserede netværk, herunder internettet. H.323 fungerer som en paraply, der leverer multimediekommunikationsstandarder over Local Area Networks, som ikke giver den garanterede servicekvalitet, som andre protokoller giver, som f.eks. RSVP. H.323 standarder er imidlertid byggestenene for en bred vifte af samarbejdsudstyr og LAN-baserede applikationer til multimediekommunikation. Dette gør det muligt for flere hardwareenheder at kommunikere med hinanden, hvis de bruger denne protokol.