Forstå downloadhastigheder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Vehicle Traffic Analogy

Internet downloadhastigheder kan forstås ved at sammenligne dem med road speed tests. Vejhastighedstest kan træffes på baggrund af enten den lokale myndigheds vurdering af passagerernes gennemgang af en vej med maksimal kapacitet, antal passagerer i en bil eller hastighedsgrænsen for en vej. Hver af disse målinger er gyldig i den sammenhæng, hvor testen udføres. Ligeledes vedrører internet downloadhastighedstest den ansøgning og kapacitet, som testene er taget til. Disse kan være enten applikationshastighedstest eller kapacitetshastighedstest.

Programvaresøgningstest

Dette er den faktiske end-to-end-hastighed, som en TCP-forbindelse kan opnå under en reel brugeroplevelse. Da en bred vifte af applikationer bruger forbindelser anderledes, vil en download test normalt ikke påberåbe sig en test, der matcher applikationsbrugen, og det vil således ikke levere den faktiske ydelse af en forbindelse relateret til den pågældende applikation. Således kan en video tage lang tid at downloade, selvom downloadhastighederne giver mulighed for hurtigere downloadhastigheder.

Kapacitethastighedstest

Denne test kan sammenlignes med at have flere busser fulde af passagerer på en vej. Denne test tester simpelthen brugerens Internet-motorvej, tester mængden af ​​data, der kan transporteres, og som kommer til destinationen. Denne test tager ikke højde for datoperationen for de sendte pakker og afspejler således ikke den reelle hastighed, som en applikationen vil blive kørt på. Dette skyldes, at applikationer vil sende data i bestilte pakker, hvilket begrænser båndbreddeforbruget af enhver forbindelse.

Rutevariation

Da hastigheden måles i tid og ikke i miles, testes tilfældige hastigheds testere på Internet vil levere varierende hastigheder på grund af deres geografiske placeringer. Pålidelige hastigheds testere vil dog bruge forskellige applikationer på forskellige verdensomspændende steder og beregne forskellen i resultater.

Timing Error

Siden timing i en tidsdeling multitasking PC-miljø er vanskeligt at beregne, især for hurtige forbindelseshastigheder, det kan nogle gange medføre store forskelle. En forskel i 100 sekunder kan resultere i testrapporter på 50 Mbps for en forbindelse, der kører ved 55Mbs. Internettet er et meget overfyldt sted. Som følge heraf er det ikke overraskende, at performance-relaterede serviceproblemer er almindelige, og brugerne er bekymrede over, om deres internetudbydere leverer de hastigheder, de har betalt for. Mange hurtigprøvende websteder er tilgængelige, enten hostet af internetudbydere eller af uafhængige tredjeparter. Desværre er dog ikke alle hastighedsprøver ens og forståelse for, hvordan downloadhastighedstests udføres, vil være til gavn for enhver internetbruger.