Hvad er Internet Protocol TCP IP?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

OSI Model

Der er syv lag i Open Systems Interconnect (OSI) -modellen, der viser, hvordan computerdata overføres, fra det højeste lag til det laveste. Hvert lag opfylder en bestemt funktion, før dataoverførslen videreføres til det næste lag. Når du f.eks. Sender en e-mail, vil den bruge SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) - en komponent af det 'højeste lag', applikationslaget - for at flytte beskeden fra din computer til mailservere. Præsentationslaget formaterer og krypterer din besked, mens sessionslaget åbner og lukker kommunikationslinjer, som trafiklys på en gade. Din e-mail går fra sessionslaget til transportlaget og derefter til netværkslaget, som kontrollerer din IP-adresse og ruter din e-mail til den korrekte server. Data Link-laget bestemmer den bedste måde at relæere din email på. Det endelige 'laveste' lag er det fysiske lag, som omfatter de fysiske forbindelser mellem computere som fiberoptik.

Internet Protocol Suite

Internet Protocol Suite består af Transport Control Protocol og Internet Protocol. TCP tilhører transportlag af OSI-modellen, mens IP hører til netværkslaget. De knyttes ofte sammen, fordi de er de hyppigst anvendte protokoller, når de overfører data via internettet. TCP styrer de data, der overføres, og sikrer, at der ikke opstår fejl. IP'en er, hvad der bestemmer, hvor du skal sende dine data til ved at oversætte og løse internetadresser til numre computere kan genkende, dvs. IP-adresser.

TCP / IP-konfiguration

TCP / IP-konfigurationsindstillinger findes i dine netværksforbindelser . Du kan dobbeltklikke på enhver netværksforbindelse, der er tilgængelig for dig, f.eks. LAN eller Wi-Fi, og se egenskaberne, som omfatter TCP / IP.

Egenskaber for TCP / IP

Fanen Generelt viser din IP-adresse og hvordan det ruter til internettet Hvis indstillingerne viser, at du automatisk får IP-adresser og DNS-servere, betyder det, at din computer får sin IP-adresse dynamisk, mens en DHCP-server (Dynamic Host Control Protocol) tildeler og styrer adresserne hver gang du opretter forbindelse til et netværk. Hvis der er en IP-adresse angivet under fanen Generelt, betyder det, at din IP-adresse er statisk. Din computer er tildelt den IP-adresse, selvom du lukker computeren. Fanebladet Alternativ konfiguration er til computere, der forbinder til andre netværk, der er tildelt og konfigureret privat.

Avancerede TCP / IP-egenskaber

På fanen Generelt kan du klikke på knappen Avanceret for at se de øvrige egenskaber i TCP / IP. IP-indstillingen viser, om din computer er aktiveret med DHCP eller er indstillet til statisk. DNS- og WINS-fanerne viser, hvordan computerens IP-adresse vil blive løst af andre computere. DNS'en løser computerens IP-adresse til det domænenavn, du tilhører, og hvis det ikke er muligt, løser det det gennem WINS , som er Windows 'måde at oversætte IP-adresser mellem andre Windows-computere. Fanen Indstillinger viser TCP / IP-filtrering, som når den er aktiveret, kan blokere bestemte porte for at oprette forbindelse til din computer. Hvis du aktiverer TCP / IP-filtrering og placerer port 80, der skal blokeres, vil du ikke kunne få adgang til websteder, fordi websteder bruger HTTP, som kommunikerer via port 80.

Visning af TCP / IP-konfiguration

Hvis din computer er indstillet til at få en IP-adresse dynamisk, når den opretter forbindelse til internettet, vil du ikke se din IP-adresse i TCP / IP-egenskaberne. En måde at se alle TCP / IP-oplysninger, der er tilgængelige på din computer, er via kommandoprompten. Skriv 'ipconfig / all' (uden citater), og tryk derefter på 'Enter'. Du vil se alle tilgængelige forbindelser, som du har, f.eks. LAN og trådløse forbindelser, IP-adresserne, DNS-servere og gateways.

Fejlfinding Dynamisk IP-adresse

Hvis din computer opnår IP-adresser dynamisk fra en server, betyder det det tildeles en anden IP-adresse hver gang den opretter forbindelse til internettet. Nogle gange undlader du at oprette forbindelse til Intenet, fordi du ikke kan få en ny IP-adresse til din computer. Du kan altid få en ny IP-adresse fra en DHCP-server ved at frigive din gamle og få en ny. For at frigive din gamle IP-adresse skal du skrive følgende kommandoer i kommandoprompten: 'ipconfig / release.' Fornyelse: 'ipconfig / renew.' TCP / IP står for Transport Control Protocol og Internet Protocol, som er komponenter i de syv lag af Open Systems Interconnect (OSI) model, der definerer, hvordan data transporteres fra den ene computer til den anden. Sammen kaldes de som Internet Protocol Suite, fordi data, der sendes via disse protokoller, passerer via internettet.