Sådan ændres scriptet til en lokal administratoradgangskode

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hent administratorbrugerobjektet. Da dette køres i login scriptet, kører kommandoen med administratoradgangsrettigheder. Dette beskytter netværket mod brugere, der opretter disse scripts og redigerer adgangskoden. Følgende kode henter administratorkontoen:

Indstil admin = GetObject ('WinNT: //.Administrator, user')

2.

Indstil nyt kodeord. Hvis du redigerer en eksisterende scriptfil, skal du ændre følgende kodekode for at redigere administratoradgangskoden til dine brugere. Ellers tilføj denne kode kode til dit script:

admin.SetPassword newPasswordValue

Skift 'newPasswordValue' til den administratoradgangskode, du vil have til dine lokale netværksbrugere.

3.

Gem de nye indstillinger. Følgende kode gemmer den nye adgangskode til den lokale administrator:

admin.SetInfo

4.

Udskriv en 'succes' besked til brugeren. Denne kode kode bekræfter, at ændringerne blev foretaget i filen. Følgende kode slutter din scriptændringer:

outFile.writeline 'Nulstilling af administratoradgangskode'.

Visual Basic Scripts (VBS) giver netværksadministratorer sproget til at ændre adgangskoder hver gang en bruger logger ind på netværket. Administratorer opretter scripts for at ændre administratoradgangskoden for at sikre, at den korrekte adgangskode altid er indstillet på den lokale brugers computer. Hvis administratoradgangskoden er indstillet til en standardværdi, sikrer administratoren altid adgang til den lokale brugermaskine. Du kan oprette en script for at opdatere den lokale administrator adgangskode i VBS.