Sådan opretter du et selvtegnet SSL-certifikat til en Domino Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' på proceslinjen i Windows og vælg 'Alle programmer'. Klik på 'Lotus Domino Server' i programgruppen og vælg 'Server Certificate Admin.' Dette åbner certifikatkonsollen. Klik på linket 'Opret nøgleringe og certifikater' i åbningsskærmbilledet. Dette åbner et konfigurationsvindue til SSL-certifikatet.

2.

Klik på knappen, der er mærket 'Opret nøglering med selvcertificeret certifikat' nederst i vinduet. Dette åbner en formular, hvor du indtaster din nye nøgleinformation.

3.

Indtast en placering for nøglefilen i tekstboksen mærket 'Nøglering filnavn'. Indtast dit navn og organisation i de følgende tekstbokse. Formularen kræver også adresse og placering af virksomheden.

4.

Indtast datoer for at angive, hvor længe certifikatet skal forblive gyldigt i tekstfelterne mærket 'Certifikat er gyldigt fra. ' Klik på 'OK' for at oprette dit certifikat.

SSL-teknologi giver kryptering på din webserver. Brugere, der kommunikerer med din server ved hjælp af prefixet 'HTTPS' i webbrowseren, sender og modtager data ved hjælp af kryptering. Din Lotus Domino-server leverer e-mail og webtjenester, så administratorer tilføjer et selvsigneret certifikat for at tilbyde disse krypteringstjenester til weblæsere. Lotus-serveren tilbyder webtjenester til interne brugere. Interne netværk har corporate websites kaldet 'intranet.' Disse kræver også SSL-certifikater, når medarbejdere sender privat information på tværs af det lokale netværk.