Sådan overvåger du computere på et LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sikkerhedskopier regelmæssigt vigtige data, der er gemt i computerne. Gem dem til eksterne lagerenheder som dvd'er og flashdrev. Dette er for at sikre, at du ikke mister dataene, hvis computeren pludselig styrter.

2.

Opdater dit operativsystem, når opdateringerne bliver tilgængelige. 'og derefter' Kontrolpanel. 'Klik på' Windows Update 'i øverste venstre hjørne af vinduet. Følg instruktionerne, indtil opdateringen er gennemført.

3.

Scan alle computere i netværket ved hjælp af et velrenommeret antivirusprogram for at sikre, at der ikke er nogen vira, der nedsætter computerens ydeevne. At gøre dette mindst en gang om ugen vil forbedre computerens ydeevne. Sørg også for, at antivirusprogrammet du bruger, opdateres.

4.

Udfør grundlæggende computervedligeholdelse. Disse omfatter diskdefragmentering og diskoprydning. Klik på 'Start', 'Alle programmer', 'Tilbehør' og derefter 'Systemværktøjer'. Se efter 'Diskoprydning' eller 'Diskdefragmentering' fra listen over muligheder og udfør de instruktioner, der følger.

5.

Undersøg de UTP / Ethernet-kabler, der forbinder computerne med modem / router. De er forbundet til LAN porten bag på computeren. Når et Ethernet-kabel er tilsluttet, vil du se et gul / orange lys udgivet i enden af ​​kablet. Hvis der ikke er noget lys, er kablet muligvis ikke korrekt fastgjort til computeren. Afbryd kablet og tilslut det igen til computeren.

Tips og advarsler

  • Genstart modemet (og routeren, hvis den er i brug) lejlighedsvis, især hvis det har været på i lang tid. Genstart også computere i netværket for at fornye og opdatere forbindelsen. Hvis internetforbindelsen altid er langsom, skal du ringe til din internetudbyder for at få hjælp.
  • LAN eller Local Area Network, er en forbindelse mellem to eller flere computere, der gør det muligt for dem at kommunikere med hinanden. De computere, der er i et netværk, skal overvåges for at sikre, at der ikke er nogen netværksproblemer, der forhindrer computere i at kommunikere og modtage en internetforbindelse.