Sådan får du adgang til eksterne steder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen, og klik derefter på 'Denne computer'. Dette åbner et Explorer-vindue med en liste over kortlægede drev, hvis du har kortlægge drev. Den viser også de lokale harddiske, der er installeret på computeren.

2.

Klik på 'Kort netværksdrev' øverst i Explorer-vinduet. Dette åbner en dialogboks, der hjælper dig med at kortlægge drevgenvejen til skrivebordet.

3.

Vælg et drevbogstav fra rullemenuen. Dette kan være ethvert brev du vælger, så længe det ikke allerede er taget af et andet drev.

4.

Klik på 'Gennemse'. Gennemse netværket til den fjernadgangsdator, som du vil oprette forbindelse til. Dobbeltklik på computernavnet, og dobbeltklik derefter på den delte mappe. Dette kommer ind i stien i tekstboksens guiden 's' mappe.

5.

Kontroller 'Opret forbindelse ved logon' for at kortlægge dette drev næste gang du starter Windows. Klik på ' Afslut 'for at kortlægge drevet og vise det i dit Explorer-vindue.

Fjernpladser på dit netværk fås ved hjælp af kortlagte netværksdrev. En kortlagt drev forbinder den eksterne computer og skaber en genvej til mapper, drev og filer på målmaskinen. Windows-operativsystemet har en guiden, der hjælper dig med at kortlægge et netværksdrev til den eksterne computer. Når den er kortlagt, bruger du genvejen til at redigere og tilføje filer, ligesom du gør, når du gemmer filer til den lokale harddisk.