Sådan testes forbindelse med e-mail-servere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Forbind en computer med en mailklient til postserveren. Brug den lokale netværksadresse til postserveren som den indgående og udgående mailserver i klienten. Den lokale adresse vil sandsynligvis blive permanent tildelt af netværksadministratoren. Du kan også forbinde det manuelt ved at tjekke TCP / IP-fanen i netværkets kontrolpanel eller præferencepanel eller ved at udstede kommandoen 'ifconfig' ved en Unix-prompt. Hvis e-mail-serveren ikke opretter forbindelse ved hjælp af denne metode, er der et problem internt til mailserveren (forudsat at dit lokale netværk fungerer korrekt).

2.

Udskift lokalnetværksadresse med det tildelte netværksnavn på postserveren. Prøv at oprette forbindelse til serveren med den samme computer og postklient. Hvis der er et forbindelsesproblem her, er det sandsynligvis i din DNS-opsætning (Domain Name Service), fordi det ikke korrekt løser netværksnavnet til netværks-IP-adressen.

3.

< p> Gentag trin 1 og 2 med en computer over internettet. En fejl i gentagelsen af ​​trin 1 angiver, at problemet er i din router, hvilket ikke korrekt styrer internettrafik til mail-serveren. En fejl i gentagelsen af ​​trin 2 viser et problem i din DNS-opsætning, som ikke tildeler navnet offentligt over internettet (Bemærk: Det kan tage op til en time for nogle internetnetværk at se, hvornår DNS er blevet ændret korrekt).

Tips og advarsler

  • Kontroller hvert af følgende, som du forventer at være i regelmæssig brug på postserveren: indgående ukrypterede POP- og IMAP-forbindelser; indgående krypterede POP- og IMAP-forbindelser; afsendelse af mail via mailserverens udgående SMTP-tjeneste; og tilslutning til serverens web interface i en webbrowser.
  • Den bedste måde at teste en e-mail-server s tilslutning på er med mail-klientsoftware. Den korrekte testordre ved afsendelse og modtagelse af meddelelser via mailserveren hjælper dig med at isolere, hvor dine netværksproblemer kan være.