OSI Model s netværksprotokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  'OSI' står for 'Open Systems Interconnection.' Dette er et sæt af databehandlingsprotokoller eller standarder, der er designet af International Standards Organization (ISO) til at afhjælpe manglerne i de traditionelle TCP / IP-standarder (Transmission Control Protocol / Internet Protocol) og forøge kompatibiliteten mellem og inden for netværk. En protokolstabel lagrer alle de opgaver, der udføres for at oprette en netværksforbindelse. Hvert lag er specialiseret i en bestemt funktion. Netværkslaget er på niveau 3 i OSI-stakken og indeholder et antal accepterede protokoller.

Internetprotokol

Selv om det er en del af TCP / IP-protokollen, passer Internet Protocol (IP) også til Netværkslaget af OSI-stakken. Netværksfunktionerne i ethvert system bruger IP-adresser, som er en del af internetprotokollen. Det primære ansvar for netværkslaget er at rute data i henhold til IP-adresser.

Border Gateway Protocol

Border Gateway Protocol (BGP) bruges altid til routing af trafik mellem netværk. To routere kan kun udveksle data, hvis de er kompatible eller kører på samme protokol. Dette betyder, at kun en ruteprotokol kan bruges til at videregive data via internettet.

Indvendige routingprotokoller

Der findes en række protokoller til ruteflyvning på tværs af private netværk. Disse alle tilhører netværkslaget af OSI-modellen. De mest populære af disse er ruteinformationsprotokollen (RIP), den første korteste førsteprotokol (OSPF) og det mellemliggende system til intermediate systemprotokol (IS-IS).

X.25

X. 25 pakker med protokoller er mest identificerede med OSI-modellen. Den blev designet af det internationale telegraf og telefonrådgivende udvalg (CCITT), der siden har ændret sit navn til den internationale telekommunikationsunion. X.25 har tre lag. 'Data Packet Layer' svarer til netværkslaget af OSI-modellen.

Internet Protocol Security

Datakryptering er normalt ansvaret for Session Layer eller Application Layer i protokollerne stack. Imidlertid er Internet Protocol Security (IPSec) et krypteringssystem skrevet til Network Layer. Dette system bruges normalt til dataindkapsling eller 'tunneling'. Dette er en proces, hvor en IP-pakke er placeret i en anden IP-pakke. Den 'indkapslede' pakke, herunder dets overskrifter, er helt krypteret.

Multicasting og Broadcasting

Protokoller, der er skrevet til at sende en besked fra en kilde til mange destinationer, kaldes Network Layer-protokoller. Ved udsendelse sendes den samme besked til alle kontaktbare knudepunkter på et netværk; Med multicasting modtager kun registrerede medlemmer af en gruppe beskeden. Eksempler på multicastprotokoller er Internet Group Multicast Protocol (IGMP), Protocol Independent Multicast Sparse Mode (PIM-SM) og Protocol Independent Multicast Dense Mode (PIM-DM).

Internet Control Message Protocol

transmission, for eksempel, hvis en router er offline, eller hvis destinationen ikke kan kontaktes, rapporterer u0026 nbsp; Internet Control Message Protocol (ICMP) denne status. Det er en af ​​kerneprotokollerne i Internet Protocol Suite.