Sådan får du adgang til en anden computer ved hjælp af en bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opsætning af stationære computere

1.

Klik på 'Start' -menuen og vælg 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på 'Ydelse og vedligeholdelse', og dobbeltklik derefter på ikonet 'System'.

2.

Klik på fanen 'Fjern' og læg en check i 'Tillad brugere for at forbinde eksternt til denne computer 'boks. Klik på knappen 'OK'.

3.

Klik på knappen 'Start' og vælg 'Kontrolpanel' igen. Dobbeltklik på 'Sikkerhedscenter', og dobbeltklik derefter på 'Windows Firewall.' Fjern markeringen i feltet 'Tillad undtagelser', og klik derefter på 'OK'.

4.

Klik på 'Start' -menuen og skriv 'cmd' i feltet Søg og tryk 'ENTER' -tasten.

Skriv 'ipconfig' i kommandoprompten og tryk på 'ENTER'. Skriv ned den viste IP-adresse. Luk alle åbne vinduer på dit skrivebord computer.

Opsætning af bærbar pc og tilslutning

1.

Klik på 'Start' -menuknappen og vælg 'Alle programmer', 'Tilbehør' Kommunikation ', og klik derefter på' Fjernbordsforbindelse. '

2.

Skriv IP-adressen til den stationære computer, du skrev ned. Klik på knappen' Connect '.

3.

Indtast brugernavn og adgangskode, som du ville skrive for at logge på skrivebordet, og klik derefter på 'OK'. Skrivebords computerens ikoner og grænseflade vises på laptop display.

Brug tastaturet og touchpad på din bærbare computer til at manipulere brugergrænsefladen på stationære computeren. Eksternt skrivebordstilslutning giver dig mulighed for at styre desktopcompu ter præcis som om du var fysisk foran den. Du kan køre programmer, få adgang til internettet og endda installere downloadet software.

5.

Klik på knappen 'X' på værktøjslinjen Eksternt skrivebordstilslutning øverst på skærmen for at Afslut forbindelsessessionen.

At forsøge at arbejde mens væk fra din hovedcomputer kan være svært. Når du har oprettet alle dine programmer og filer på en bestemt måde, bliver det akavet at arbejde på en anden computer og kan endda hæmme produktiviteten. Heldigvis, hvis du er væk fra hjemmet og sidder fast ved hjælp af din bærbare computer, kan du bruge 'Remote Desktop' -programmet, der er indbygget i Windows XP, Vista og Windows 7 for at få adgang til dit hjemme-skrivebord. For at opnå dette skal stationære computere bruge en statisk IP-adresse.