Sådan testes brugerautentificering

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log af computeren, hvis den er logget ind ved hjælp af en Windows-kontoprofil. Hvis du har foretaget ændringer i Windows-indstillingerne, skal du genstarte maskinen i stedet. Klik på 'Skift bruger' på loginskærmen. Klik på 'Anden bruger' for at åbne en login-skærm, hvor du kan vælge domænet.

2.

Indtast brugerens kontonavn og adgangskode i tekstfelterne, der vises på login for at logge ind på domænet, skal du indtaste det foran brugernavnet med en tilbageslag. Hvis du f.eks. vil logge ind på et domæne kaldet 'domæne' og brugernavnet 'bruger', skal du indtaste 'domæne \ bruger 'i tekstboksen.

3.

Klik på knappen' Log på 'for at godkende brugeren. Hvis kontoen er konfigureret korrekt, vises der ingen fejl, og du logger ind til computerens skrivebord. En 'Access Denied' -kommando betyder, at du enten indtastet adgangskoden forkert, eller hvis servere ikke autentificerer brugere korrekt.

Når du har oprettet en bruger på dit Windows-netværk, skal du kontrollere, at brugeren kan logge ind fra arbejdsstationen. Du kontrollerer brugerautentificering ved simpelthen at bruge din lokale Windows-arbejdsstation til at logge ind på netværket ved hjælp af brugerens kontonavn og adgangskode. Dette er gavnligt, hvis du vil kontrollere, at serveren er konfigureret korrekt, og tilladelserne er korrekt indstillet netværket.