Rulning af tekstbokse i HTML

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn websiden i din tekstredigeringsprogram eller webforfattersoftware. Klik, hvor du vil have, at teksten skal vises. Skriv teksten.

2.

Start et DIV-tag med denne HTML-kode: u0026 lt; div u0026 gt; u0026 lt; / div u0026 gt ;. Placer teksten, du tidligere skrev mellem tagsne, som i u0026 lt; div u0026 gt; Sample Text u0026 lt; / div u0026 gt;.

3.

Tilføj stilarter i DIV-tag til at definere vinduets størrelse er som følger:u0026 lt; div style = 'height: 300px; width: 300px;' u0026 gt; Sample Text u0026 lt; / div u0026 gt;

< p> 4.

Tilføj overløb til DIV tag og indstil det for at rulle som følger. Sørg for, at ordene 'overløb' og 'rulle' er adskilt af et kolon, og at 'rulle' efterfølges af et halvt kolon.u0026 lt; div style = 'højde: 300px; bredde: 300px; overløb: scroll;'> Sample Text

5.

Gem websiden i dit tekstredigeringsprogram eller webforfatterprogram . Åbn siden i en webbrowser som Internet Explorer eller Firefox for at få vist rullefeltet.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at mængden af ​​tekst overstiger det rum, der tillades af vinduets størrelse. Ellers vil teksten ikke rulle. Hvis du først gør DIV-tagget og tilføjer tekst derefter, skal du fortsætte med at skrive. Rulestængerne vises, når teksten overlader.
  • For bedre HTML-programmering skal du definere DIV-stilarterne i et eksternt stilark i stedet og knytte websiden til det (se Ressourcer).
  • En HTML-rullefelt er som et mindre vindue inde i browservinduet. Når du lægger tekst i en rulleboks, kan læseren rulle op og ned i boksen for at læse hele teksten uden at skulle rulle op og ned på selve websiden. En mulig fordel ved at bruge denne effekt er, at den giver dig mulighed for at holde andre elementer som f.eks. Overskrift, sidefod og navigationslinje til syne, mens seeren forbliver på siden.