Et lille typisk Home Ethernet LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfiguration

Et lokalt lokalnetværk (LAN) kan bestå af to computere og enten et Ethernet-kabel eller to almindelige Ethernet-kabler, der er forbundet med en crossover-adapter. Alternativt er mange hjem Ethernet-netværk afhængige af en netværkskontakt, der forbinder computeren med flere Ethernet-kabler. Moderne routere tjener ofte som både et netværkshub og en switch i disse situationer.

Fordele

Et Ethernet LAN gør det muligt for flere computere at dele data og filer. Disse netværk giver også mulighed for, at flere computere kan dele ressourcer som en enkelt printer eller en internetforbindelse. Et lille hjemmenetværk giver brugerne mulighed for at se film på en computer fra en anden, og hver computer i husstanden kan samtidig forbinde til internettet.

Overvejelser

Selvom forbrugerne kun skal købe et Ethernet-kabel til den enkleste af LAN, giver denne løsning kun to computere til at forbinde. Brugere, der ønsker at forbinde mere end to computere eller ikke-computerenheder som f.eks. Videospilkonsoller til netværket eller internettet, finder ud af, at en netværksomskifter / router passer bedst til deres behov.

Begrænsninger

Kablet LAN kræver alle computere at være inden for en afstand, der svarer til længden af ​​Ethernet-kablet fra routeren eller en anden computer. Nogle brugere kan ønske at oprette forbindelse til netværket fra andre steder i hjemmet og kan overveje et trådløst netværk for at opnå dette. Det bliver ofte almindeligt, at husholdningerne indeholder mere end en computer. Medlemmer af disse husstande kan stole på et lille hjem Ethernet lokalnetværk for at dele ressourcer.