Netværkshjælpskommandoer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Netværkshjælpskommandoer er nyttige til at hente oplysninger om det netværk, hvor computeren ligger, og oplysninger om andre computere inden for samme netværk. Netværkshjælpskommandoer letter også netværkskonfiguration, filoverførsel og samarbejde med fjerncomputere. Disse kommandolinjeprogrammer findes i din Windows-mappe. Nogle af disse kommandoer er specialiserede og er primært til netværkseksperter, mens andre er nyttige for de gennemsnitlige netværksbrugere.

Windows IP-konfigurationsværktøj (ipconfig)

Denne kommando viser TCP / IP-netværkskonfigurationsværdierne. For at bruge det skal du indtaste ipconfig ved kommandoprompten. Du kan få din IP-adresse på internettet, hvis du er tilsluttet direkte til internettet. Ellers, hvis du er på et lokalt netværk, der er tilsluttet via en router, er oplysningerne forskellige, og du får din lokale adresse på netværket. Der er et par parametre for at tilføje funktioner til ipconfig. For at se listen over parametrene, skal du blot indtaste 'ipconfig /?' De almindeligt anvendte er 'frigivelse' og 'forny', som frigiver IP-adressen og fornyer den igen. De er meget nyttige til at rette IP-adressekonflikter eller ugyldige IP-adresser.

Ping

Ping sender en ICCH (Internet Control Message Protocol) ECHO-Request-pakke til den specifikke vært. Du kan få en ICMP-pakke tilbage, når værten reagerer. Du kan sende en pakke til en IP-adresse eller en webadresse for at teste om det er op og måle dets responstid. Det er en måde at vurdere forbindelseskvaliteten til en vært. For at bruge kommandoen skal du blot indtaste ping u0026 lt; værtsnavn u0026 gt ;. Når værten reagerer, får du sin IP-adresse og en rundturstid for at sende en pakke. I tilfælde af kommandofejl eller værtsafvisning får du beskeden 'Request timed out'.

Netstat

Netstat viser de aktive TCP-forbindelser og porte, som computeren lytter på, protokollestatistik og Ethernet-statistik. Den har forskellige parametre til at illustrere mange funktioner i forbindelse med netværk og TCP (transmission connection protocol). Netstat kan bruges til at undersøge om spyware eller trojanere har dannet forbindelser, som du ikke er opmærksom på. Kommandoen 'netstat -a' viser alle dine forbindelser, mens 'netstat -b' viser de eksekverbare filer, der er inkluderet i forbindelse med oprettelsen af ​​en forbindelse.