Sådan fjernadgangsstuderende pc'er

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', højreklik på 'Computer' og klik på 'Egenskaber' på et elevbords skrivebord. Klik på 'Fjernindstillinger.'

2.

Klik på Tillad kun forbindelser fra computere, der kører fjernskrivebord med netværksniveauautentificering (mere sikker). ' Klik på 'Vælg brugere', 'Tilføj' og sørg for, at administratorkontoen får adgang til fjernadgang. Klik på 'OK' tre gange.

3.

Optag computernavnet i vinduet Computeregenskaber. Du skal bruge dette for at få adgang til computeren.

4.

Klik på 'Start', 'Alle programmer', 'Tilbehør' og 'Fjernbordsforbindelse' på en anden computer. Indtast computernavnet i tekstboksen. Du kan også bruge computerens IP-adresse.

5.

Indtast dit kontonavn og adgangskode til computeren, når du bliver bedt om det, og klik på 'OK'.

6.

Gentag trin 1-3 på hver computer, som du vil tillade fjernadgang til.

Tips og advarsler

  • Ved hjælp af en standard computer navngivning skema og mærkning vil de fysiske computere give dig mulighed for at anmode om computernavnet, når du yder fjernsupport. Du kan derefter indtaste navnet i klientprogrammet og oprette forbindelse til computeren.
  • Opsætning af fjernadgang til elevbord i en skole er en god måde at forenkle vedligeholdelse og fjernunderstøttelse af computere. Når fjernadgang er oprettet, behøver du ikke fysisk at gå til en computer for at få adgang til den. Du kan bruge skrivebordet fra enhver anden computer på netværket. Eksternt skrivebord gemmer netværksadministratorer og skolens medarbejdere tid til at opretholde computere, samt give dem mulighed for at hjælpe elever og lærere med problemer på afstand.