Sådan opgraderes en Cisco 1841 IOS

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den ene ende af seriekonsolkablet til den 9-polede serielle port på Windows XP-computeren, og tilslut derefter den anden ende af kablet til Cisco 1841 seriekonsolporten. < /p>

2.

Klik på knappen 'Start' på XP-computeren, klik derefter på 'Kør' boksen, skriv 'hypertrm' og tryk på 'Enter' -tasten. 'HyperTerminal' -programmet vises.

3.

Skriv et navn på 'HyperTerminal' -forbindelsen i feltet 'Navn:', der vises i det første vindue, og tryk derefter på ' Indtast nøgle. Klik på 'Connect using:' Vælg den 'Com port', der forbinder computeren med Cisco 1841-router i rullemenuen, der vises, og tryk derefter på 'Enter' -tasten.

4.

Klik på 'Bits per sekund:' og vælg '9600' indstillingen fra listen, der vises. Klik på 'Flow Control' og derefter 'Ingen' indstillingen i listen, der vises, og tryk derefter på 'Enter' -tasten.

5.

Tryk på 'Enter' Kommandolinjegrænseflade (CLI) vises. Indtast konsolportadgangskoden, hvis du ønsker det, og tryk derefter på 'Enter' -tasten.

6.

Skriv 'aktiver' og tryk på 'Enter' -tasten, og indtast derefter adgangskoden Privileged Exec og tryk på 'Enter' -tasten.

7.

Indtast 'Vis flash' på kommandolinjen og tryk på 'Enter' -tasten. Hvis filen 'sdm.tar' er angivet i kommandolinjens output, skal du skrive 'delete flash: sdm.tar' og trykke på 'Enter' -tasten og derefter trykke på 'Enter' -tasten igen for at bekræfte, at du ønsker at slette 'sdm.tar' -filen. Hvis filen 'sdm.tar' ikke er angivet, skal du fortsætte til næste trin.

8.

Skriv 'Vis flash' på kommandolinjen og tryk på 'Enter' nøgle. Bemærk navnet på den IOS-billedfil, der vises i kommandolinjens output.

9.

Skriv 'Slet IOS\_file' men erstat 'IOS\_file' med det nøjagtige navn på IOS-billedfil, der blev vist i den tidligere kommandolinjeproduktion. Tryk på 'Enter' -tasten for at bekræfte, at du ønsker at slette filen.

10.

Skriv 'copy tftp flash' på kommandolinjen og tryk på 'Enter' .

Indtast IP-adressen på den XP-computer, der har TFTP-tjenesten installeret, og tryk så på 'Enter' -tasten.

12. < / p>

Indtast navnet på den IOS-fil, der skal bruges til at opdatere Cisco 1841-routeren, og tryk så på 'Enter' -tasten.

13.

Indtast navnet på IOS-filen igen for at bekræfte filnavnet, og tryk så på 'Enter' -tasten. IOS-billedfilen kopieres fra Windows XP TFTP-tjenesten til Cisco 1841-routeren.

14.

Skriv 'genindlæs' ved kommandoprompten for at genstarte routeren og køre den nye IOS billede.

Cisco 1841-router kan levere pålidelig service i årevis uden en softwareopgradering. Men med jævne mellemrum udsender Cisco en opdateret IOS med sikkerheds- og fejlrettelser, der hjælper med at sikre fortsat korrekt drift og ydeevne. En IOS-opgradering af Cisco 1841-router kan udføres på ca. 15 minutter.