Computer u0026 Netværk Forensics

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

En overvågningsstation er sat på plads for at overvåge netværkstrafik og scanne harddiskindhold på alle computere. Dette gøres via softwareværktøjer og muligvis hardware, hvoraf de fleste kan være proprietære.

Fordele

Fordelene ved computermedicin er at opretholde sikkerhed og integritet af kundedata, national sikkerhed og personlige data intakt.

Funktioner

De to typer data fanget under overvågning er vedvarende data og flygtige data. Vedvarende data er data gemt på harddisken, mens flygtige data er hukommelsesbeboede data, der forsvinder, når systemet er slukket eller hukommelsen er skyllet.

Betydning

Ny lovgivning giver organisationer ansvar for deres kundes data, hvis Forhøjelsen i computerbrug gennem fritid og på forretningsniveau gør brugen af ​​computermedicin stadig vigtigere.

Advarsel

Den ret nye brug af netværks- og computerforensics gør systemadministratorer tøvende i deres brug af overvågningspolitikker. Der er få retlige præcedenser til at gå i forbindelse med netværksovervågning, eller de kæmper stadig i retten på dette tidspunkt. Computer- og netværksforensics er processen med at indsamle, analysere og organisere netværk og computerdata til mulig brug i juridiske situationer eller domstol. Dette gøres ved at oprette en overvågningsstation, der sporer netværk og computeraktivitet.