Fælles TCP / IP-protokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Overførselskontrolprotokollen (TCP) og Internet Protocol (IP) går hånd i hånd i Internet Protocol Suite for at give internetbrugerne funktionalitet. Din browser og andre programmer på din computer bruger protokoller, der ombrydes omkring disse to protokoller. 'Indpakning' refererer i computervilkår til en komponent, protokol eller tjeneste, der baserer sig på et mere elementært koncept eller produkt, herunder det elementære aspekt i dets struktur og bruger det som grundlag for at bygge videre på. Hypertext Transfer Protocol (HTTP), f.eks. Ombryder rundt om 'TCP / IP', som det gør næsten alle andre forbindelsesbaserede protokoller.

HTTP

Du ville have meget begrænset brug af internettet uden Hypertext Transfer Protocol . Din browser åbner en side ved hjælp af HTTP'en for at etablere en forhandling med destinationsserveren, hvor den angives, hvilken fil den ønsker at nå og fortolke de data, serveren bogstaveligt talt spytter ud i browseren. Forhandlingen indebærer normalt, at browseren fortæller sin version, navn og hvilket domæne den vil have adgang til, samt vejen til filen inden for det domæne, den skal læse. Domænet kan eksistere som en mappe på serveren, som serveren henter og sender data fra.

FTP

Filoverførselsprotokollen (FTP) optimerer dataoverførslen. Mens HTTP bruger links og stier med biblioteker til filoverførsler, viser FTP dig en mappestruktur, som din operativsystems Explorer-program, som du bruger til at gennemse filer på din computer. Du kan bogstaveligt talt dra og slippe filer, ligesom du gør offline via en FTP-server.Denne form for protokol indeholder en lille del af forhandling og undertiden brugergodkendelse for at gøre processen hurtigere. Hvis du ejer et websted, er du måske meget bekendt med FTP og den måde, den virker, da du skal få adgang til din vært at uploade filer til det, når du vil lave opdateringer til dit websted.

SMTP og POP

Handlingsprogrammet til håndtering af enkeltmeddelelsesoverførselsprotokol (SMTP) og Post Office Protocol (POP) SMTP sender dine meddelelser ved at oprette forbindelse til din mailserver, forhandle og kontrollere integriteten af ​​dit maildokument, læse adresserne 'Til' og 'Fra' og forhandle en overførsel til destinationsserveren. POP henter din messag es ved at forbinde til din mail server og downloade hver ny besked, så du kan læse det fra et klientprogram. Disse protokoller holder e-mails i gang. Hvis en besked ikke sender via SMTP, gemmer serveren ofte beskeden og prøver igen inden for en bestemt periode.