Sådan fortæller du, om et DSL-modem fungerer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din webbrowser. Klik på knappen 'Home' i øverste værktøjslinje i din webbrowser. Vent nogle få sekunder for at se, om siden indlæses. Hvis siden læsses ordentligt, fungerer dit DSL-modem. Hvis du får en fejl, eller siden ikke indlæses, virker dit DSL-modem muligvis ikke.

2.

Vær opmærksom på indikatorlysene på forsiden af ​​dit DSL modem . Dit DSL-modem har en række blinkende lys på forsiden. Hvis dit DSL-modem holder op med at virke, kan disse lamper stoppe med at blinke, slå en rødlig farve eller slukke helt. Se brugsanvisningen, der fulgte med dit specifikke DSL-modem, for at se præcis, hvilken lyskombination der signalerer en fejl med enheden.

3.

Kontroller dit DSL-modems status. Åbn Netværks- og delingscenter via Kontrolpanel og klik på 'Skift Adapterindstillinger.' Højreklik på dit DSL-modemikon og klik på 'Status'. Hvis dit DSL-modem fungerer korrekt, vil de 'Sendte' og 'Modtagne' numre ved bunden af ​​vinduet under 'Aktivitet' skal stige konstant. Hvis de ikke stiger konstant, kan dit DSL-modem muligvis ikke fungere korrekt.

Hvis et DSL-modem virker, har din computer mulighed for at kommunikere frem og tilbage med servere, der er forbundet til internettet. Hvis du har mistanke om, at dit DSL-modem er ophørt med at fungere, kan du bekræfte dette ved at bruge din webbrowser. Hvis dit DSL-modem fungerer korrekt, skal din webbrowser også arbejde og indlæse websider nøjagtigt som du ville forvente det.