Sådan skriver du et script, der kører, når du logger på

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og skriv 'notesblok' i søgefeltboksen. Tryk på 'Enter' for at åbne din Windows tekst editor.

2.

Indtast koden du vil køre hver gang du logger ind. Dette kan være en gyldig kode til .BAT eller .VBS-fil. Hvis du f.eks. Vil køre et drev ved hjælp af et logon script, skal du bruge følgende kode:netbrug x: \\ server \ share
< br />

I dette eksempel er 'X' -drevet kortlagt til en computer med navnet 'server' og en del med navnet 'share'. Udskift disse oplysninger med dine egne værdier.

3.

Klik på menuen 'Fil' øverst på Notepad-softwaren. Klik på 'Gem som' for at åbne en dialogboks. Indtast 'mapdrive.bat' i tekstnavnet og vælg 'Alle filer' i rullemenuen for filtype. Klik på 'Gem'.

4.

Kopier filen fra dit skrivebord til følgende sted:C: \ Users \ AllUsers \ AppData \ Roaming \ Microsoft \ Windows \ Startmenu \ ProgrammerDenne mappe er Windows 7 'Startup' -mappen. Du kan erstatte 'AllUsers' med dit eget login brugernavn for kun at køre scriptet hver gang du logger ind. Ved at bruge 'AllUsers' får scriptet til at køre for alle brugere på computeren.

Et logon script er en simpel .BAT eller .VBS-fil, der udføres hver gang du logger ind på Windows-computeren. Disse bruges normalt af netværksadministratorer til at kontrollere brugerindstillinger på flere computere på én gang. Små netværksbrugere kan også udnytte logonskripter. Du opretter et logon script i et simpelt tekstredigeringsprogram og tilføjer det til dine startprogrammer for at køre det hver gang du logger ind på maskinen.