Sådan finder du en hardwareadresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Windows

1.

Åbn startmenuen, og skriv derefter 'cmd' i feltet Kør kommando eller søgefeltet afhængigt af versionen af ​​Windows. Tryk på Enter for at åbne kommandolinje.

2.

Skriv 'ipconfig / all', og tryk derefter på Enter for at opkalde Windows IP Configuration. Windows IP-konfiguration viser oplysninger om computerens netværksforbindelser.

3.

Rul ned om nødvendigt og søg efter de fysiske adresseposter. Fysiske adresser er de samme som hardwareadresser. Hvis computeren opretter forbindelse til et netværk via et Ethernet-kabel, vises hardwareadressen under overskriften Ethernet Adapter Local Area Connection. Hvis computeren har en trådløs forbindelse, vises hardwareadressen under Ethernet Adapter Wireless Network Connection.

Mac OS

1.

Åbn Finder i øverste menulinje, og åbn derefter Systemindstillinger.

2.

Klik på Netværk og klik derefter på Ethernet, hvis den er tilsluttet via et Ethernet-kabel. Hardwareadressen vises ved siden af ​​'Ethernet ID'. Hvis computeren har en trådløs forbindelse, skal du fortsætte til næste trin.

3.

Klik på AirPort i menuen Netværk. Hardwareadressen til en computer med trådløs forbindelse vises efter posten 'AirPort ID'.

Tips og advarsler

En alternativ kommando til at opkalde hardwareadressen i Windows Command Line er 'getmac /v'.
  • Hardwareadressen udskrives normalt på Ethernet-kortet.
  • En hardwareadresse er ikke det samme som en IP-adresse.
  • Hardwareadressen, også kendt som en maskine eller MAC-adresse, er et nummer tildelt et standard Ethernet- eller trådløst Ethernet-kort installeret på en computer. Hardwareadressen præsenteres som et 6-byte hexadecimalt tal med seks par tegn adskilt af bindestreger. Routere logger hardwareadressen, så en computer kan etablere en netværksforbindelse. Windows og Mac OS operativsystemerne har værktøjer til at opkalde hardwareadressen, når det er nødvendigt.