Space Wire Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

SpaceWire beskriver de lavere niveauer af OSI-kommunikationsprotokolstakken. Dette betyder, at den specificerer den fysiske ledning, der anvendes til netværk på fly og den lavtliggende bitorienterede metode til indføring af data på det fysiske medium.

Funktioner

SpaceWire-konfigurationen indeholder en ni-pin stik med en specifikation til formålet af hver stift. Specifikationerne for timing og dataramme følger data-protokollen (Data Strobe Encoding - Differential Ended Signaling (DS-DE)). Typiske gennemløbshastigheder er mellem 2 Mbits per sekund til 400 Mbits per sekund. Den elektroniske puls, der sendes over tråden, der repræsenterer bits, styres af LVDS-protokollen.

Bruger

SpaceWire blev oprindeligt designet til ESA-håndværk. Det er siden blevet vedtaget til NASA og japanske og russiske rumfartøjer. SpaceWire er en standard for kommunikation på rumfartøjer, der letter højhastighedsforbindelser og netværk. Det forvaltes af Den Europæiske Rumorganisation (ESA), og dets standarder offentliggøres af Institut for Elektriske og Elektroniske Ingeniører (IEEE).