Windows Firewall-indstillinger

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Windows Firewall-funktionalitet findes i Kontrolpanel-> System og Sikkerhed-> Windows Firewall. Det er der for at hjælpe Windows-brugere med at stoppe ubudne eller hackere fra at få adgang til deres computer via netværket. Det skaber en barriere mellem din computer og internettet. Når vinduets firewall er tændt, overvåges og kontrolleres indgående forbindelser hver gang de forsøger at oprette forbindelse til computerprogrammer. Det sender meddelelser, når det sorte er et program. Følgende Windows Firewall-indstillinger er baseret på Windows 7-operativsystemet.

Windows Firewall-tilstand

Windows Firewall er som standard aktiveret, uanset hvilke forbindelser du er i øjeblikket på, f.eks. LAN, Opkald og Virtual Private Network Connections . Når du opretter nye forbindelser, er Windows Firewall aktiveret som standard. Denne standardaktivitet giver sikkerhed til computere; men det skaber også hindringer for netværksadministratorer i et organisationsnetværk med hensyn til applikationskompatibilitet og evnen til at styre computere på netværket.

Tillader programmer at kommunikere via Windows Firewall

Dette er at tilføje, ændre, fjerne Tilladte programmer og porte. Hver gang du åbner en port eller tillader et program at kommunikere via Windows Firewall, bliver din computer mindre beskyttet. Jo mere tilladte programmer eller porte, jo flere chancer hackere eller ondsindede programmer kan hacke ind i dit system. For at mindske sikkerhedsrisikoen bør du kun tillade program eller havne, når du virkelig har brug for at fjerne dem fra listen over tilladte straks, når de ikke længere er nødvendige. Du bør aldrig tillade et ukendt program at kommunikere via firewallen.

Windows Firewall med avanceret sikkerhed på lokal computer

Denne mulighed er at give brugerne mulighed for at oprette forbindelse sikkerhedsregler, der definerer, hvordan og hvornår forbindelserne mellem computere er verificeret og sikret ved Internet Protocol Security (IPSec). Firewallregler kan oprettes for at tillade eller blokere forbindelser til bestemte programmer eller porte, så du kun kan tillade en forbindelse, når den er autentificeret, eller den er fra en godkendt bruger. Indgående eller udgående regler kan aktiveres eller deaktiveres, og nye regler kan defineres. For eksempel kan DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) -reglen specificeres og aktiveres eller deaktiveres.

Overvågning med avanceret sikkerhed

Denne mulighed gør det muligt for brugere at overvåge de aktive firewallregler og sikkerhedsregler for forbindelse på computeren. Oversigtssiden illustrerer oplysninger om aktive profiler og nuværende indstillinger af disse aktive profiler.