Sådan opsættes en ekstern VPN-forbindelse til en hjemmecomputer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Konfigurer den router / firewall, der beskytter din hjemmecomputer, for at videresende TCP-port 1723 til hjemmedatamaskinens IP-adresse og tilpasning af 'GRE' eller 'PPTP.'

2.

Klik på knappen 'Start', og skriv derefter 'ncpa.cpl' og tryk på 'Enter' -tasten. Vinduet 'Netværksforbindelser' vises.

3.

Klik på menuen 'Fil', og klik derefter på 'Ny indgående forbindelse ...'. Klik på afkrydsningsfeltet ved siden af ​​hver brugerkonto, som du vil have fjern VPN-adgang til hjemmecomputeren i vinduet Tillad til denne computer. Klik på knappen 'Næste'.

4.

Marker afkrydsningsfeltet 'Gennem internettet'. Dobbeltklik på 'Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)' og vinduet 'Indkommende IP-egenskaber' vises.

5.

Klik for at vælge 'Tillad opkald til Få adgang til My Local Area Network 'i afkrydsningsfeltet, og vælg' Tildel IP-adresser automatisk ved hjælp af DHCP '-knappen. Tryk på 'Enter' -tasten.

6.

Klik på 'Tillad adgang' -knappen i vinduet 'Tillad tilslutninger til denne computer'.

7.

Klik på 'Start' knappen, og klik derefter på 'Kontrolpanel.' Vælg 'Windows Firewall', og vinduet 'Windows Firewall' vises.

8.

Klik på fanen Undtagelser; klik på knappen 'Tilføj port'; og i 'Tilføj en port' vindue, skriv 'VPN PPTP' i 'Navn' feltet. Skriv '1723' i 'Portnummer' feltet, vælg derefter 'TCP' -knappen og klik på 'OK' knappen. Klik på 'OK' -knappen i vinduet 'Windows Firewall' for at gemme indstillingen.

9.

Klik på knappen 'Start' på Windows 7-klientcomputeren, og klik derefter på ' Kontrolpanel.' Klik derefter på 'Netværks- og delingscenter'.

10.

Klik på linket 'Opret en ny forbindelse eller et netværk', og vælg derefter 'Opret forbindelse til en arbejdsplads.' Klik på knappen 'Næste'. Vælg derefter 'Brug min internetforbindelse (VPN)' og klik på knappen 'Næste'.

11.

Skriv IP-adressen til routeren / firewall'en, der beskytter hjemmecomputeren i feltet 'Internetadresse', og indtast derefter værtsnavnet på hjemmecomputeren i feltet 'Destinationsnavn'. Klik på knappen 'Næste'.

12. Indtast navnet på en konto, der har tilladelser til VPN, tilsluttes hjemmecomputeren i feltet 'Brugernavn', og skriv derefter Adgangskoden til kontoen i feltet 'Kodeord'. Klik på knappen 'Connect' for at oprette forbindelse til hjemmecomputeren ved hjælp af den nyligt konfigurerede VPN-forbindelse.

VPN-teknologi gør det muligt for computerbrugere at oprette forbindelse til andre computere via internettet ved at oprette en krypteret tunnel, gennem hvilken data sendes og modtages. Microsoft Windows 7 indeholder evnen til at konfigurere en VPN-forbindelse som en del af operativsystemet. En VPN-forbindelse kan konfigureres ved at følge en kort procedure.