Sådan synkroniseres filer på forskellige hjemme-computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Synkroniser filer mellem dine computere

1.

Download et filsynkroniseringsprogram til computeren, hvilke filer der skal synkroniseres fra eller til begge computere, hvis du vil synkronisere filer frem og tilbage, og følg derefter instruktionerne på skærmen for at installere softwareprogrammet. Sådanne applikationer omfatter AJC Directory Synchronizer, SyncToy og SyncBackSE.

2.

Tilslut dine computere sammen ved hjælp af et USB-kabel, der er knyttet til hver computers netværks USB-stik.

3.

Åbn filsynkroniseringsprogrammet og vælg en fane fra grænsefladens hovedmenu, som kan kaldes 'Synkroniser plan', 'Synkroniser projekt' eller 'Synkroniser liste'. En ny værktøjslinje eller rullemenu skal nu vises, og en liste over filer og mapper på en eller begge computere. Nogle programmer kan have en liste sektion, som er tom, i hvilken du skal trække og slippe de filer eller mapper, du ønsker at synkronisere.

4.

Vælg en lignende funktion at 'Find mapper' i menuen 'Synkroniser plan' og vælg den anden computer, du ønsker at bruge fra listen, hvis dit program ikke automatisk forbinder de to computere.

5.

Vælg de filer og mapper, du vil synkronisere med den anden computer, hvis dit programmets grænseflade indeholder en liste over dataene på din computer. Afhængigt af det program du bruger, kan dette opnås ved at afvælge afkrydsningsfeltet ud for hvert element ved fysisk at slette hver eller ved at vælge en 'Gennemse' -funktion fra skærmmenuen og vælge filer fra den nye liste, der vises.

6.

Konfigurer eventuelle brugerdefinerede synkroniseringsindstillinger fra menuerne 'Værktøjer', 'Avanceret' eller 'Indstillinger', hvis du ønsker det, og vælg 'Synkroniser', når du er tilfreds med dine fildelingsindstillinger. Nu begynder du at synkronisere de valgte filer.

Tips og advarsler

  • Kontroller, at den filsynkroniseringssoftware, du downloader, er kompatibel med dine computere. Systemkravene vil blive opført på softwareprogrammets hjemmeside.
  • Nogle filsynkroniseringsprogrammer kan indeholde en liste over filer og mapper fra begge computere i overlappende visning. Hvis dette er tilfældet, skal hver computer s filer er sandsynligvis farvekodede for at gøre grænsefladen lettere at bruge og navigere.
  • Hvis du har to eller flere computere hjemme, er det en god idé at sikre, at alle følsomme data på en computer sikkerhedskopieres og gemmes på en anden. Eller du kan simpelthen ønske at dele dine medier eller filer med en anden i din husstand. For at dele sådan kan du synkronisere to computere ved hjælp af en downloadet softwarepakke, i stedet for at overføre filer ved hjælp af USB-hukommelsessticks eller data-cd'er. Dette kan spare tid og kræfter, og hjælper med at forhindre fejl.