Sådan opretter du en netværksforbindelse med Windows Vista og Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den ene ende af et netværkskabel til netværksporten på dit internetmodem.

2.

Slut den anden ende af netværkskabel til den indgående internetport på din router. Din router vil normalt have et antal porte på bagsiden med den indgående port, der er adskilt fra de udgående netværksporte. Du bør se netværkslyset på forsiden af ​​din router tændes, når dette er færdigt.

3.

Slut den ene ende af det andet netværkskabel til en af ​​de udgående porte på bagsiden af ​​routeren.

4.

Slut den anden ende af netværkskablet til din netværksport på din Windows XP-computer. Dette skal automatisk lave en netværksforbindelse til din computer. Du vil se et af LAN-lysene på din router tændt, og der vises en netværksmeddelelse på computerens proceslinje, når dette er færdigt.

5.

Slut den ene ende af Det endelige netværkskabel til en udgående port på bagsiden af ​​routeren.

6.

Slut den anden ende af kablet til netværksporten bag på din Windows Vista-computer for at automatisk oprette netværksforbindelsen. Et andet LAN-lys skal tændes på din router, og der vises et netværksmeddelelsesikon på computerens proceslinje.

7.

Klik på ' Start '-knappen på Windows XP-computeren, og vælg derefter' Mine netværkssteder '. Dette viser alle de delte filer mellem begge computere på netværket.

8.

Klik på knappen 'Start' på Windows Vista-computeren og vælg derefter 'Netværk'. Dette viser en liste over computere, der er forbundet til netværket, herunder Windows XP-computeren. Dobbeltklik på Windows XP-computeren for at se de mapper, der i øjeblikket deles på netværket.

Et computernetværk tillader mere end en computer at forbinde og dele ressourcer som filer, printere og internettjenester. En router tjener som hub for denne forbindelse, hvilket gør det muligt for modemet og computeren at forbinde i et centralt punkt i netværket. Selvom du har computere fra forskellige operativsystemer, såsom Windows XP og Windows Vista, kan de stadig forbinde til det samme netværk via en router.