Formålet med et digitalt certifikat

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Identifikation

Digitale certifikater bruges til at verificere, at personer er tilknyttet en bestemt server. Dette gør det muligt for medarbejdere og forretningspartnere at kommunikere sikkert ved hjælp af offentlige kommunikationsprotokoller.

Autentificering

Digitale certifikater, især Software Publisher Certificates, bruges til at garantere, at signeret kode er sikker at køre, og at den kommer fra en betroet softwareleverandør . En liste over betroede softwareudgivere kan redigeres i din webbrowsers indstillinger.

Sikkerhed

Digitale certifikater bruges til at validere HTTPS-baserede websteder og forsikre brugeren om, at al kommunikation, især e-handelsrelateret information, er sikker og kommer fra den pågældende hjemmeside. Digitale certifikater er en garanti for, at hjemmesiden er unik, og at forholdet mellem generatoren af ​​webstedsindholdet, webstedsoperatøren og køber af certifikatet er ægte. Digitale certifikater er elektroniske dokumenter, der indeholder certifikatoplysninger, der identificerer en bruger, en offentlig nøgle og en eller flere digitale signaturer. Digitale certifikater kan være personlige certifikater, servercertifikater, softwareudgivercertifikater eller certifikatautoritetscertifikater.